Ny Skagen – Færder rekord

Den danske VO 70 «Trifork» med Aksel Magdahl som navigatør passerte Færder Fyr etter kl 14:30

Publisert Sist oppdatert

«Trifork» seilte 4. november Skagen – Færder på tre timer og 55 minutter, 55 minutter raskere enn gjeldene rekord. «Trifork», tidligere «Ericsson 4» seilte hele veien på styrbord halser, og hadde bare en liten overbue mot øst, som ga en mer gunstig vindvinkel.

– Vi hadde veldig gode forhold. Men vi tapte en del i starten da Code 0-seilet gikk i fillebiter. Det skjedde uten forvarsel, og hele seilet havet i sjøen. Men vi fikk det raskt opp, og holdt en bra fart resten av veien, forteller Aksel Magdahl til SEILmagasinet.

FÆRDER: Fra Skagen til Færder på under fire timer.

Båten har holdt en snittfart på nesten 20 knop.

Aksel Magdal har faktsik seilt distansen raskere. Det gjorde han i 2005 med Trimaranen «Academy» Den gangen seilte de 23 minutter raskere.

Vått og skarpt

– Toppfart? 30 knop tipper jeg, vi kikket ikke så veldig mye på det. Vi startet med to rev og FR0 (Fractional Code 0), men da den gikk i filler fortsatte vi med J4 (Liten fokk), og seilte heller en liten overbue. Vi viste at vinden ville skralle mot slutten. Fikk dermed med oss litt medstrøm i steden. Det ble en våt fornøyelse. Det er ikke akkurat sommer lengre, forteller Magdahl.

– Nå er vi på vei inn til Fjærholmen. Der vil vi ankomme ca kl 15:30, forteller Magdahl.

MÅL: Trifork passerte Færder nøyaktig kl 14:30
Fart: Loggen viser 27, 5 knop i 33,6 knops vind.

.