Klar seier til Emirtaes Team New Zealand.
Klar seier til Emirtaes Team New Zealand.

New Zealand mot Oracle i America's Cup

Det er klart etter at Artemis ble slått i mandagens eneste seilas.

Publisert Sist oppdatert

Peter Burling’s Emirates Team New Zealand møter Oracle Team USA i de 35. seilaser om America’s Cup. Det kan bli tidenes mest interessante revansjeoppgjør etter Dean Barker og Emirates Team New Zealands traumatiske nederlag i 2013.

Det ble en nervepirrende dag for New Zealand fansen da den første seilasen ble annullert etter overskridelse av maksimaltiden på grunn av manglende vind og en ny seilas først kunne igangsettes ti minutter før tidsfristen for seiling denne dagen utløp. Først da mente regattasjef Iain Murray at det var tilstrekkelig vind til å starte en ny seilas.

Burling tok starten

På andre forsøk vant Burling starten over Nathan Outteridge og ledet ved første merke for aller flrste geng i  disse  finaleseilasene. Deretter viste den New Zealandske båten suveren fart og økte ledelsen hele veien og gikk til det som så ut til å være en enkel seier. Dermed sikret Peter Burling & Co seg og retten til å møte  ORACLE TEAM USA i de 35. seilaser om America's Cup og med det få sjansen til å reversere nederlaget fra San Fransisco der Dean Barker og Emirtaes Team New Zealand etter å ha ledet 8-1 ledelse gikk på et 9-8 tap. 

- Vi er klare til å møte Oracle nå, sa Burling etter å ha gått i mål i seilasen som sikret dem 5-2 seier over Artemis. - Nathan Outteridge og laget hans har vært en fantastisk partner. De har presset oss utrolig hardt og skjerpet oss for selve America’s Cup som starter lørdag 17. juni.

Overlegen seier

Omseilasen for den syvende seilasen startet i 6-8 knops sydlig vind. Som nevnt var det Burling som for første gang ledet ved første merke, og etter lensen var ledelsen økt til et forsprang på 19 sekunder.  Emirates Team New Zealand lot til å ha størst fart både på lens og kryss og etter kryssen var Artemis Racing 35 sekunder bak. I mål far forskjellen nesten ett minutt etter en seilas som fortonte seg som et antiklimaks etter de jevne og spennende seilasene tidligere i ufordrerfinalen. .

Glade seilere fra New Zealand møter Oracle Team USA
Glade seilere fra New Zealand møter Oracle Team USA

Resultater fraLouis Vuitton America’s Cup Challenger Playoffs – Finale

Race 1 - Emirates Team New Zealand slo Artemis Racing – 47 sekunder 1-0

Race 2 - Artemis Racing slo Emirates Team New Zealand – 15 sekunder 1-1

Race 3 - Emirates Team New Zealand vant – Artemis Racing DNF 2-1

Race 4 - Artemis Racing slo Emirates Team New Zealand – 15 sekunder 2-2

Race 5 - Emirates Team New Zealand vant – Artemis Racing DNF 3-2

Race 6 - Emirates Team New Zealand slo Artemis Racing – 1 sekund

Race 7 – Avlyst etter overskridelse av maksialtiden

Race 7 - Emirates Team New Zealand slo Artemis Racing – 56-sekunder 5-2