36. America's Cup

Strengere nasjonskrav i America's Cup seilasene i 2021

Pokalforsvarer New New Zealand og utfordrer Luna Rossa fra Italia har lekket de første nyhetene om neste regatta.

Publisert Sist oppdatert

I en felles redegjørelse har pokalforsvarer The Royal New Zealand Yacht Squadron og Circolo della Vela Sicilia som Challenger of Record, sammen med sine respektive lag, Emirates Team New Zealand og Luna Rossa Challenge, annonsert at protokollen som regulerer betingelsene for de 36. America's Cup seilaser blir offentliggjort i september 2017.

Neste regatta vinteren 2021 i Auckland

Datoene for regattaen vi bli annonsert i dette dokumentet, med forsvarer og utfordrer vurderer det som sannsynlig at både selve America's Cup Matchen og de forutgående utfordrerseilasene skal arrangeres i Auckland tidlig i 2021 når det er sommer i New Zealand.

Strengere nasjonskrav

I erkjennelse av at gavebrevet «Deed of Gift» har spesifisert at pokalen skal være en evigvarende vandrepokal for vennlig konkurranse mellom nasjonene, vil protokollen inneholde en klausul som forutsetter at båtene skal bygges i det land de representerer, samt at det vil være et nasjonalitetskrav til seilerne. Det siste vil representere en utfordring, særlig for USA og Sverige som hadde få eller ingen seilere fra sine respektive land på lagene i de siste seilasene.

Ett- eller flerskrog?

Seilerverden venter nå i spenning på valg av båttype og om det skal arrangeres seilaser i årene mellom 35. og 36. America's Cup.