America's Cup

Carolijn Brouwer, første kvinnelig vinner av Volvo Ocean Race
Carolijn Brouwer, første kvinnelig vinner av Volvo Ocean Race

Nederlandsk båt får kvinnelig rormann

Carolijn Brouwe var den første kvinne på en vinnerbåt i Volvo Ocean Race. Nå får hun større oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Da Team The Netherlands åpnet sin base i Scheveningen/Haag 23. januar, benyttet skipperen Simeon Tienpont anledningen til å annonsere at Carolijn Brouwer skal stå til rors på Nederlands America's Cup båt. Brouwer ble sammen med franske Marie Riou de første kvinnelige seilere til å vinne Volvo Ocean Race, som mannskap på kinesiske «Dong Feng» i regattaen 2017-18. Tienpont var skipper på en annen båt i Volvo Ocean Race, «Team Akzo Nobel». 

Teamet håper at de i tillegg til Carolijn Brouwer skal får med America's Cup veteraner Dirk Kramer, yacht designer og structural engineer, til å lede design temaet. Det nederlandske prosjektet har støtte fra flere nasjonale forskningsmiljøer som vil redsuere behovet for kontant støtte. Laget vil måtte kjempe mot klokken for å få en AC75 klar for den første AC World Series regatta i oktober 2019 i «Luna Rossa's» hjemmehavn Cagliari, Sardinia.

Det nederlanske laget representerer Royal Maas Sailing and Rowing Association.

seilmagasinet.no utgis av
Norsk Maritimt Forlag AS

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. SEILmagasinet er medlem av Fagpressen og arbeider etter Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie

Redaksjonssjef: Axel Nissen-Lie

Journalister: Bror Sonne, Morten Jensen, Mikkel Thommessen, Jon Espen Skogdalen

Adresse:

Billingstadsletta 17
N-1396 Billingstad
Norge

Telefon: 66 76 49 50

Org.nr: 968640860