Gørrkjedelig

Årets America's Cup seilaser ligger an til å bli de kjedeligste i historien. Bare kollisjoner, kullseiling og større havarier later til å skape publikumsinteresse.

Publisert

Selve seilingen er nemlig lite interessant. Selv etter at Chris Draper, rormann på «Luna Rossa Challenge» tok starten og la seg forenom i lo, var «Emirates Team New Zealand» foran ved første merke, for siden bare å øke forspranget i gårsdagens tredje finaleseilas i LVC. Det var lite matchseiling på banen og da italienerne senere låste skjøtet på vinsjen og dro i stykker en komponent fra vingmasten i et forsøk på å få skjøtet fritt, var løpet kjørt. Seier til New Zaland og 2-1 ledelse i LVC finalen. Den andre seilasen som var planlagt igår måtte utsettes på grunn av for mye vind

I de tre seilasene som til nå har vært gjennomført har en eller begge båtene kreket seg til mål med skader på utstyret. Ingen av seilasene har vært avgjort på sportslig vis med spennende seiling på banen og tette dueller mellom båtene.

Pelle Petterson som vi tilbragte mye av gårsdagen sammen med, har overvært alle AC regattaene siden 1976 og drar i neste uke til San Fransisco for å følge årets seilaser. Han er klar i sin dom. - Flerskrogsbåter egner seg ikke for matchseiling og Larry Ellison, Russell Coutts & co har gått alt for langt i retning av å skape et fartsmonster. Nå håper Pelle at Team New Zealand vinner pokalen og tar den tilbake til monohull og båter som innbyr til taktisk seiling.

LVC finalene fortsetter onsdag med live dekning på youtube.