KAPP VERDE: Henning Føsker, Berit M. Dahl, Beate og Colin Bevan på hekken av Xc45 «Xmeralda».

Fartsrekord under ARC+

Damene på Xc45 «Xmeralda» fikk loggen opp i 15,7 knop på vei fra Las Palmas til Kapp Verde.

Publisert

– 15,7 knop er det forteste noen av oss har seilt! Det var en av flere beskrevet som en vill natt, med jevnt bølger på min 5 meter - lett oppmerksom og intens stemning. forteller Beate Bevan. Han var på vakt sammen med Berit M. Dahl da de fikk 45-foteren opp i en fart de aldri har fått før. Rekorden satt vi under nattevakta når gutta som i hver sin lugar.

    «Xmeralda» med Beate og Colin Bevan samt Henning Føsker og Berit M. Dahl kom frem fredag morgen som første norske båt, og de har seilt fort. 45-fots Xmeralda» var første båt under 50 fot fremme, og det holdt til seier i klassen.

IDYLL: Solnedagan i Alanterhavet
SEILFØRING. 45-foteren seilte med spridde seil store deler av turen.
SJØ: Til tider var det grov sjø. Passatvinden fra nordøst og dønning fra uvær fra nordvest.

Frisk vind

I den sterke vinden valgte vi å seile rumbline fremfor å følge værruting, forteller Bevan. De har seilt 884 NM fra Las Palmas til Kapp Verde. Snittfarten endte på 7,6 knop. De brukte under fem døgn, med en utseilt distanse på 185 nm per døgn. 

Vi gikk ut med ett rev far start, og fikk raskt satt andre rev og revet også fokken. Stort sett har vi seilt med spridde. Vi opplever alle å ha hatt en komfortabel og god seilas gitt forholdene. Godt å kjenne båten ut og inn på forhånd - alt har fungert topp!, avslutter Bevan.