ARC-seilere tok ferie

For første gang på ti måneder forlot mannskapet på «S/Y Go Beyond» båten og dro på overnattingstur. Her fant de snorkleparadiset.

Publisert

OVER: Yellowtail suregon fish, tv: Kicker Rock, San Cristobal. FOTOS: Private.

Lørdag i forrige bestemte «Go Beyond»-seilerne seg for å gjøre noe de ikke har gjort hittil... forlate skuta for mer enn én dag og dra på fire dagers utflukt. Dette var også siste mulighet til å føle fast grunn under føttene på flere uker. For to dager siden forlot den norske ARC-båten fra 2009 Galapagos med kurs for Stillehavet.

Beste snorkling

– Sammen med mannskapet på «African Innovation» dro vi på en firedagers rundtur arrangert av Sharksky, som er et veldig hyggelig lokalt reisebyrå på San Cristobal (Galapagos red.anm). Turen gikk med motorbåt til Isla Isabela via Champion Island og Florena. Champion Island er kjent for fantastisk sikt og mangfold under vann. Øya ga oss den desidert beste snorklingen noen av oss hadde opplevd, skriver mannskapet på bloggen.

Floreana er den minste av de fire befolkede øyene på Galapagos, med bare rundt 100 innbyggere, men har en lang historie med folk som har prøvet å bosette seg her.

Klar for maraton-etappe

Nordmennenes lengste etappe på hele turen venter nå.

– Over 3000 nautiske mil ligger foran oss før vi får landkjenning på Hiva Oa. Seilasen kan ta alt fra tre uker til 30 dager eller lengre, alt avhengig av vindforhold, skriver Mads Dessen, som håper som vanlig på følge fra venner hjemme via Blogg på Havet .

Følg også Mads og Elin Dessen Facebook.