Norsk Seilsportliga 2015

Arendalittene er favoritter
Arendalittene er favoritter

Arendalittene er favoritter

Seilerne fra Arendals Seilforening er favoritter i første runde av seilsportligaen.

Publisert Sist oppdatert

13 lag er nå klare til å gi seg i kast med Norsk Seilsportliga i Ålesund, og syv av dem vil være kvalifisert for den offisielle liga-starten i 2016. Og blant de 13 lagene peker det seg ut en klar favoritt: Arendals Seilforening.

GODE BRØDRE. På dette laget stiller de profilerte brødrene Petter og Bjørn Mørland Pedersen sammen med Jon Aksel Mortensen og Ole Unger Weierholt. Det er en kvartett som ser svært sterk ut på papiret. Begge har vunnet felrfoldige NM i ulike klasser, og Petter har senest en 4. plass i Starbåt fra OL.

MER ÅPENT BAK. Bak dem er det jevnere. Laget fra Ran Seilforening bør normalt være blant dem som kvalifiserer seg. Leif Gunnar Sandtorv var tidligere en av landets aller beste jolleseilere, men han viste nylig at han ikke har glemt gamle kunster ved å vinne Bergen Singlehanded. Med seg har han Leif Kristian Garvik, en av landets beste Express-seilere, og Steffen Bertelsen og Kurt Furnes, sistnevnte også en del av Garviks Express-lag.

Bergens Seilforening hører også med blant dem som bør kvalifisere seg. Eirik Rosenberg og Johan Hvide er erfarne seilere, og de har med seg Karianne Fonn Jårvik, Åge Hedegaard-Larsen og Mathilde Elise Lund.

INNTIL SEKS SEILERE. Reglene er slik at foreningene kan stille med inntil seks seilere, som kan bytte på å seile, og alle må være medlem og seile for samme forening. Norsk Seilsportliga er en konkurranse mellom seilforeninger, på samme måte som Eliteserien i fotball er en konkurranse mellom fotball-klubber.

Askøy Seilforening stiller et lag med Yngling-seilere som kan gjøre det bra, og arrangørene håper selvsagt at hjemmelaget fra Ålesund skal kunne klare seg inn blant de syv beste.

NYE NAVN. I det store og hele inneholder deltagerlisten mange nye navn man ikke ser på resultatlistene.

– Dette er på mange måter veldig gledelig, noe som vitner om at seilsportligaen favner godt inn i foreningene, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Du kan følge regattaen via live tracking

Du får nyheter, bidler og innslag på live-siden

Du kan få oppdateringer på Facebook

Regattaene starter fredag 18. september kl 14 og ialt skal det seiles 20 såkalte filghter slik at alle får seilt mot alle. Varselet for fredag lyder på vind mellom 7 og 9 m/sek.

Regattaene skal vare i 12 til 15 minutter og det seiles på en pølsebane der kryssleggen er ca. 400 meter lang. Det er lagt ut tre bidevindsmerker, slik at man kjapt kan skifte merke dersom vinden skulle endre retning.

HVEM BLIR DE 7? Skal vi våge oss på et tips, tipper vi følgende lag videre til Norsk Seilsportliga 2016:

  • Arendals Seilforening
  • Ran Seilforening
  • Bergens Seilforening
  • Askøy Seilforening
  • Stord Seilforening
  • Stavanger Seilforening
  • Ålesunds Seilforening

Noen som heier på andre eller som har andre tips? Skriv et heiarop i kommentarfeltet!