RASK: Charles Caudrelier har seilt med snittfart på 35 knop siste døgn.

Charles Caudrelier opp i ledelsen og nærmer seg nye rekorder

«Gitana 17» nærmer seg rekordfart, og tatt en klar ledelse i Arke Ultim Challenge.

Publisert

Charles Caudrelier har siste døgnet seil 837,6 nm. Det er en snittfart på 35 knop, en halv knop tregere enn verdensrekorden til Francois Gabart satt i 2017. Gabart seilte da 851 nm i løpet av 24 timer.

De tre båtene i tet har nå plukket opp lavtrykkene i sør, og det har blitt kaldere.

 

FORNØYD: Coville gleder seg over å seile østover i høy hastighet.

Soloppgang i baugen

Thomas Coville i «Sodebo» seiler også raskt og seilte over 800 nm forrige døgn. Båten seiler 35 knop, og flyr lavt over flatt vann. Coville ligger 566 nm bak lederbåten.

For oss som jager rekorder, nå er tidspunktet for det, sier Coville, og ser solen komme opp fra havet i baugen av båten. Det betyr at vi er på rett kurs.

 

Det Indiske Hav

Francois Gabart brukte 11 døgn, 20 timer og 10 minutter fra han startet fra Ushant ved innløpet til den Engelske kanal til Kapp Det Gode Håp, punktet som skiller Atlanterhavet med Det Indiske hav.

Charles Caudrelier har torsdag morgen 1000 nm til han seiler inn i Det Indiske Hav. I løpet av fredag vil «Gitana 17» antagelig nå Kapp Det Gode Håp, om farten holdes oppe, og kan slå Gabarts rekord.

RASK: Charles Caudrelie nærmer seg Det Indiske Hav, og han nærmer seg også flere rekordmuligheter.

Større spredning

Med høyere fart i front, øker avstanden mellom første og siste trimaran i soloregattaen rundt jorda. «Adagio» ligger nå hele 2770 nm båten i tet. Tom Laperche «SVR Lazartigue», som har ledet store deler av regattaen, klarer ikke p holde farten. Han ligger nå 136 nm bak.

Armel Le Cléac'h, som måtte til kai i Brasil, har heller ikke fått opp dampen. Han har seilt i letere forhold, og har falt til 1879 nm bak lederen. Snarveien som Le Cléac'h hadde håpet på har forsvunnet. I stede må ha rundt et nytt høytrykk lengre vest.

Lavtrykket som båtene i tet har glede av beveger seg østover og senteret skal flytte seg ca 400 nm neste døgn. De tre trimaranene i tet seiler dermed raskere enn lavtrykket flytter seg.