Askøy Rundt: Mange seilere, lite vind

Askøy Rundt, landets største famileseilas trakk godt over 130 båter til start i gjennomført strålende sensommervær. Humøret var på topp - det eneste som manglet denne helgen var vind.

Publisert

Starten, som skulle vært fra Florvåg lørdag formiddag måtte utsettes og flyttes til Askeneset lengre nord i Herdlefjorden fordi vinden rett og slett uteble. Først utover ettermiddagen frisknet det såpass til at båtene kom frem til natthavn og tradisjonelt sosialt samvær på Herdla.

Søndag formiddag gjentok historien seg, det var i praksis vindstille. Selv om årets Askøy Rundt var det 30. i rekken ville  vestlandsværet rett og slett ikke spille på lag.

- Vi valgte derfor å utsette starten et par timer og flyttet målområdet til nordover til Jona lykt, sier regattasjef Øyvind Skogen, som pent måtte telle båtene i mål mens sønnen Chris Thomas seilte familiens hyppig vinnende Banner 28 i helgen. Og det gjorde Skogen junior til beste tid i LYS med spinnaker 1.16 - 1.24.

Men den som nok imponerte mest under Askøy Rundt var rormannen på X-99’eren "Flyfisk", Thomas Johannesen. 26-åringen har seilt siden han var ti. Ikke noe oppsiktsvekkende med dét, men den unge seilerveteranen er blind!

Sammen med sitt faste team har Johannessen plukket VM-seiere tidligere, og til våren er karene klare for nytt VM, denne gangen på New Zealand. Og på veien til mesterskapet hos våre antipoder nappet Johannessen og hans mannskap altså med seg klasseseier under årets Askøy Rundt.

Resultater:

Doublehanded:

"JR" (Express)    

Roar Teige og Sondre Teige, Åsane

LYS m/s >= 1.31:

"Mammy" (Mumm 30)

Pål Edvardsen, Askøy

LYS m/s 1.25 - 1.30:

"Flyfisk" (X-99)

Thomas Johannesen, Austevoll

LYS m/s 1.16 - 1.24:

"Nikita" (Banner 28)

Chris Thomas Skogen, Askøy

LYS m/s til 1.15:

"Whiplash" (Express)

Yngve Thuen, Bergens SF

LYS u/spinnaker

"Feilin" (Omega 36)

Linn Erdal, Bergens SF

Katamaran

"Snuppa" (Narca F18)

Gunnar Storebø, Ran

Turklasse

"Ninja III" (Cenit 37)

Steinar Jakobsen, Askøy

Powered by Labrador CMS