Ayre Challenge med ti års Volvo Ocean Race prosjekt

AYRE Challenge presenterte idag sitt prosjekt som forplikter spansk deltakelse i de tre neste utgavene av Volvo Ocean Race.

Publisert

Bildet over: fra venstre Manuel González-Devesa (Formann Denia Royal Yacht Club),  Pedro Perelló (AYRE Challenge CEO), Ana Kringe (ordfører Denia), Knut Frostad (Volvo Ocean Race CEO) og Augusto Sanguinetti (Sports og Technical Director of AYRE Challenge)

 

Presentasjonen fant sted i Denia, byen der AYRE Challenge kommer fra. Dette skjer to år etter at teamet ufordret til de 33. seiaser om America’s Cup på vegne av Real Club Náutico de Denia (Royal Yacht Club of Denia).

 

Denia ligger i Alicanteprovinsen, der de tre neste Volvo Ocean Race skal starte, og AYRE Challenge har forpliktet seg til å delta i samtlige.

 

TDeltakerne i presentasjonen var ordføreren i Denia Ana Kringe, Knut Frostad, Pedro Perelló, lederen for AYRE Challenge, Manuel González-Devesa, formann i Denia Royal Yacht Club og Augusto Sanguinetti, Sports og Technical Director for AYRE Challenge.

Pedro Perelló, grunnlegger og leder for AYRE Challenge, forklarte bakgrunnen for prosjektet. - AYRE Challenge er dannet for å delta i seilsport på nasjonalt og internasjonalt nivå, basert på vinnerkultur, deltakelse i flere klasser og vektlegging av sport, kultur og sosiale forhold. Vi har valgt å satse på Volvo Ocean Race på grunn av regattens internasjonale spredning, prestisje og hva regattaen kan tilføre sponsorene. Nøkkelen til suksess er å skape kontinuitet gjennom deltakelse i tre regattaer,  2011, 2014 og 2017.

Laget har mottatt tilbud fra to designere og vil ta endelig beslutning når det gjelder hvem som skal tegne båten for 2011/2012 allerede før nyttår. Richard Gillies er engasjert som båtbygger av den første båten.

 

Team AYRE Challenge skal ha sin bases på to steder, den ene i Valencia regionen som skal huse hovedkvarteret og fasiliteter for vedlikehold, mens den sportslige basen blir lagt til et sted på Atlanterhavskysten.  Laget skal om kort tid engasjere et nøkkelteam på tre personer, skipper og to vaktledere. Disse skal velge ut resten av laget og lede den sportslige oppbyggingen til VOR 2011.

 

 

Powered by Labrador CMS