Azzurra og Team New Zealand til finalen

Etter morgenens avgjørende semifinaleseilaser i Louis Vuitton Trophy er det klart at italienske Azzurra og Emirates Team New Zealand møtes i finalen, kanskje allerede i ettermiddag.

Publisert

Til tross for at binden løyet kraftog mot slutten av den andre semifinalen mellom Synergy (RUS) og Emirates Team New Zealand har regattasjef Bruno Troublé beordret trekking av båter til den første finaleseilasen som han håper å få avviklte allerede i ettermiddag.

I dagens første semifinalen ledet Azzurra hele veien, men forspranget på TeamOrigin (GBR) var aldri stort og utfallet ikke egentlig klart før mot siste halvcdel an den siste lensen mot mål.

I den andre klarte Emirates Team New Zealand å skaffe seg kontroll på høyresiden og de nødvendige meterne som skulle til for at de kunne styre den første kryssen. Mot slutten feilberegnet de tidspunktet for å slå opp mot merket. Ved å slå en halv båtlengde for tidlig slapp Dean Barker Karol Jablonski og russerne inn i å påføre Synergy straff for ikke å ha gitt tilstrekkelig plass i lo. Team New Zealand fikk plutselig 30 sekunders forspang ved merket, og løpet var demed i praksis kjørt. Avstanden bare økte og økte i den døende vinden og New Zealands eneste virkelige utfordring var å holde tidsfristen på 20 minutter per legg. Da banesjefen Peter "Luigi" Reggio avkortet den siste lensen ble heller ikke det noe problem for Dean Barker og hans menn, som dermed uten problemer sikret seg finaleplassen.

Både finalen og kampen om 3 plassen skal etter planen seiles i ettermiddag.

Følg med på regattaens hjemmeside

Powered by Labrador CMS