Test fra arkivet: Bavaria 37 Cruiser

Bavaria 37 seilte overraskende godt selv med rulleseil og fast propell.
Bavaria 37 seilte overraskende godt selv med rulleseil og fast propell.

Bayerns beste til nå

Voluminøs, velseilende og fornuftig. Den nye 37-foteren gir veldig mye båt for pengene for dem som ikke trenger å ha den kuleste båten på fjorden.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 16 år tilbake og funnet en test av Bavaria 37 Cruiser, utført av Axel Nissen-Lie. Testen ble publisert i SEILmagasinet 8-2005. Testen var på 3 sider, og var en del av et rigg med fire båter i samme størrelse. Denne digitale utgaven er utvidet den med flere bilder.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager.

Den nye 37-foteren ligger tett inntil den nylig utgåtte 38-foteren, som faktisk virker mindre. Men det er ikke 38-foteren båten erstatter, den er erstattet av en ny 39-foter. Den nye 37-foteren erstatter en 36- foter som er en veldig mye mindre båt. Den gamle 36-foteren var en utmerket båt med to lugarer, mens trelugars-versjonen var full av kompromisser. Toalettet foran tok mye av plassen i forpiggen slik at alle lugarene ble trange. Den nye 37-foteren er bare 10 cm bredere enn den gamle 36-foteren og 25 cm lengre, men den nye har beholdt bredden hele veien, noe som gjør underverker under dekk og i cockpiten. På papiret veier den nye 37-foteren hele 1400 kg mer enn 36-foteren som den erstatter. Haldor Holm i Lunde Båt mener at tyskerne har tatt litt hardt i når de har oppgitt vekten, og at de nye Bavariane har vist seg å være litt lettere enn det oppgitte tallet når de er blitt løftet av en kran.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS