Beholder ledertrøyene

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen hadde nok en god dag i Medemblik og har økt ledelsen i sammendraget.

Publisert

Det ble nok en god dag for LodeStar i Nederland. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fikk bra utteling i går på å

ikke ta for stor risiko første kryss og dette gav resultater i dag også.

Forholdene var ekstremt vanskelige i dag men svært lite vind og vindhull som måtte unngås. Det var lite bygevirksomhet men det som var måtte tas med i helhetsbildet.

-  I dag var det utrolig tøffe forhold og vi har fått maks uttelling for strategiarbeidet underveis kommenterer Eivind Melleby til trenerbåt i det

slepelinen blir rakt over.

Medemblik er kjent for å starte races på den vinden som finnes på angitte tidspunkt og i dag var 2 knop vind. LodeStar har trent noe på dette før og under Palma og Hyeres oppholdet så ble det seilt i mindre vind.

Suksessfaktoren i dag var lagets våkenhet og evne til å vurdere risiko til enhver tid samt seile klokt på konkurrentenes valg. I første seilas tok de ett kalkulert valg på den andre kryssen og vant på dette.

-  Det var hyggelig å få det til i dag, sier Petter Mørland Pedersen.  - Det som var kanskje aller hyggeligst var at jeg fikk sitte i båten og småprate

taktikk med Eivind.

Thomas Guttormsen kunne på telefon fortelle at de nå har økt forspranget og at LodeStar fortsatt seiler med gule leder-trøyer i morgen. Etter fire seilaser leder den norske båten foran de polske verdensmesterne fra 2009 og et lag fra Kroatia med den tidligere Finnjolleseileren Mate Arapov som rormann.

Se resultatlisten her