Beholder ledertrøyene

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen hadde nok en god dag i Medemblik og har økt ledelsen i sammendraget.

Publisert

Det ble nok en god dag for LodeStar i Nederland. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fikk bra utteling i går på å

ikke ta for stor risiko første kryss og dette gav resultater i dag også.

Forholdene var ekstremt vanskelige i dag men svært lite vind og vindhull som måtte unngås. Det var lite bygevirksomhet men det som var måtte tas med i helhetsbildet.

-  I dag var det utrolig tøffe forhold og vi har fått maks uttelling for strategiarbeidet underveis kommenterer Eivind Melleby til trenerbåt i det

slepelinen blir rakt over.

Medemblik er kjent for å starte races på den vinden som finnes på angitte tidspunkt og i dag var 2 knop vind. LodeStar har trent noe på dette før og under Palma og Hyeres oppholdet så ble det seilt i mindre vind.

Suksessfaktoren i dag var lagets våkenhet og evne til å vurdere risiko til enhver tid samt seile klokt på konkurrentenes valg. I første seilas tok de ett kalkulert valg på den andre kryssen og vant på dette.

-  Det var hyggelig å få det til i dag, sier Petter Mørland Pedersen.  - Det som var kanskje aller hyggeligst var at jeg fikk sitte i båten og småprate

taktikk med Eivind.

Thomas Guttormsen kunne på telefon fortelle at de nå har økt forspranget og at LodeStar fortsatt seiler med gule leder-trøyer i morgen. Etter fire seilaser leder den norske båten foran de polske verdensmesterne fra 2009 og et lag fra Kroatia med den tidligere Finnjolleseileren Mate Arapov som rormann.

Se resultatlisten her

Powered by Labrador CMS