Bekking seiler med Kronprins Frederik i Key West

Den danske kronprinsen satser stort i Farr 40 klassen og har fått med seg ingen ringere enn Bouwe Bekking, den hollandske seilerstjernen som bor i Danmark. Dansk blir det også hos Eivind Astrup i Norwegian Steam.

Publisert

Farr 40 klassen som vi skal stifte nærmere bekjentskap med på Hankø til sommeren har til nå påmeldt 19 båter til Key West regattaen som går av stabelen midt i januar. Her debuterer klassen med masthead spinnaker, og som vanlig er alle kanonene på plass. I denne klassen er det som kjent eieren som må stå til rors, men det det er vanlig at profesjonelle seilere er med som taktikere. Av de påmeldte båtene har vi gjort et utvalg av de mest interessante lagene der rormann og taktiker nevnes i rekkefølge

Alinghi Ernesto Bertarelli/Brad Butterworth

Atalanti XII George Andreadis/Ross MacDonald

Barking Mad James Richardson/Vince Brun

Groovederci John Demourkas /Jeff Madrigali

KOKOMO Lang Walker Sydney/Colin Beashel

Mascalzone Latino Vincenzo Onorato/

Nanoq HRH Prince Frederik/Bouwe Bekking

Nerone Massimo Mezzaroma/Antonio S. Migliori

Norwegian Steam Eivind Astrup/Morten Henriksen

Warpath Steve Howe/

Den største klassen blir igjen Melges 24 med 46 båter så langt påmeldt. Av de seks beste fra fjorårets regatta stiller fem av dem opp, Dave Ullman - US, Franco Rossini . SUI, John Pollard - UK, Riccardo Simoneschi - ITA, Philippe Ligot - FRA. Også her blir det norsk deltakelse med Siste Stein som får Eivind Melleby til rorss og Lars Horn Johannesssen som taktiker.

Powered by Labrador CMS