Britisk lag ute av SailGP regatta i København - grunnstøtte

Se video av øyeblikket den foilende 50-fots katamaranen gikk på grunn.

Publisert Sist oppdatert

Det britiske laget som skulle delta i helgens SailGP regatta i København er bekreftet ute av seilasen etter at de i går gikk på grunn under trening.

Ben Ainslie, medeier av laget og rormann ombord den ulykkesrammede F50 katamaranen kommenterte hendelsen i en kunngjøring på vegne av det britiske laget:

– Vi trente rett utenfor regattabanen og traff uheldigvis en umerket stein. Vi fikk da store skader på styrbord ror og foil.

ØYEBLIKKET: Da den britiske båten gikk på grunn i København.
KRAFTIG SAMMENSTØT: Foilene og roret var umulig å reparere i tide før start.

Etter å ha forsøkt gjennom natten å gjøre båten klar for regattaen som starter i dag, måtte laget til slutt innse at skadene på båten var for store til å reparere i tide. Dermed blir de ikke å se ved startlinjen, men laget lover å komme sterkere tilbake, Ainslie fortsetter:

– Hendelser som denne er vonde, men sånn er sport, du kommer til å ha slike øyeblikk og de lagene som holder hodet oppe er de som kommer tilbake sterkere. Det er det vi skal gjøre, legger Ainslie til.

Dermed er det opp til de syv andre konverterte America’s Cup båtene å kjempe om seieren i København. Før seilasen ligger den Australske båten, roret av Tom Slingsby, øverst på rankingen med 29 poeng. Britene ligger på en foreløpig andre plass med 24 poeng. Deretter følger båtene fra New Zealand, Canada og Danmark i tett suksesjon med henholdsvis 24, 22 og 22 poeng. Etter helgens regatta vil resultatlisten trolig se drastisk annerledes ut. Danskene står som favoritter til å stikke av med seieren på hjemmebane.

Følg med på regattaen her.