TALLENT: Mathilde Robertstad i San Francisco med Golden Gate i bakgrunnen.

Mathilde Robertstad i SailGP

SailGP starter i San Francisco i dag. Med i sirkuset er en ung dame fra Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Mathilde Robertstad er vår beste Waszp-seiler, en foilene entypejolle som er egnet som springbrett opp mot F50, katamaranene som brukes i serien.

SailGP har utviklet et program for å rekruttere unge seilere, og kun de beste seilerne fra hele verden klarer å kvalifisere seg til dette. Robertstad er en del av SailGP Inspire som er en del av mesterskapet denne helgen.

Beste jente og beste gutt i Sail GP Inspire vinner en plass i de profesjonelle Sail GP lagene.

Tallent

Mathilde Robertstad var beste jente under SailGP Inspire i Danmark i august, og kan gjøre det sterkt i San Francisco også. I San Francisco er det en slags finale for de ulike lokale regattaene. Her er de ni beste gutter og de ni beste jentene plukket ut. Alle 18 er tatt ut til denne finalen fordi de har vunnet regionale Sail GP regattaer. Jentene seiler egen klasse, men med felles start med gutta.

Mathilde Robertstad og faren hennes Erik har vært i San Francisco en uke for å bli kjent med forholdene. I USA jobber Robestad som medhjelper på det danske Sail GP Rockwool teamet.

Godt miljø

Robertstad er en del av et sterkt norsk Waszp-miljø, et miljø som hevder seg også internasjonalt. Det norske Waszp-miljøet teller 30 seilere hvor de fleste er under 20 år.

FLYR: Mathilde Robertstad seiler Waszp, en foilende jolle.
MIDTPUNKT: Mathilde Robertstad med den franske F50-båten i bak.
JOBB: Mathilde Robertstad har fått oppgaver på det danske SailGP-laget.

.