Seilsportens største premiepott til Slingsby og Australia

Vant finalen i San Fransisco og en million dollar

Publisert Sist oppdatert

Tom Slingsby og hans australske team vant en millions dollars potten for andre gang da han i natt norsk tid vant trebåts-finalen i konkurranse med det japanske og det amerikanske laget i San Fransisco.

Flere kollisjoner

Dages to seilaser ble dramatiske med kollisjoner og skader på båtene. Det så en stund ute som den amerikanske båten ikke ville bli seilklar til finalen etter en kollisjon med den spanske båten som presset seg inn i en merkerunding og gjorde skade på babord skrog. Også selve finaleseilasen måtte gjennom en omseilas da en hval dukket opp på regattabanen.

Hval på regattabanen

Det første forsøket på å få gjennomført finalen måtte avbrytes da en hval hadde forvillet seg på regttabanen. Det tvang arrangøren til å avbryte seilasen midt på første kryss, og seilerne måtte ta en pause til man var sikker på at hvalen hadde passert seilingsområdet.

I winner take all finalen fikk Rom Slingsby den beste starten, og mens Japan og USA ble liggende i kjølvannet og strevet for å komme opp på foilene, tok Slingsby en ledelse det ble umulig å ta igjen.

RESULTATER: Danmark klatrer på resultatlisten og imponerte med høy fart i San Francisco.

Ledet fra start til mål

I hele finale seilasen var det lett og skiftende vind og deg ble en kamp om hvem som best greide å holde seg på foilene. Her var Slingsby og laget hans desidert best og det var aldri noe tvil om hvor seieren vill havne.

Sail GP har etter hvert etablert seg som seilsportens Formel 1, selv når man tar med America's Cup, og serien soḿ er administrert av Russell Coutts ved hjelp av Larry Ellisons penger overgår snart America's Cup i prestisje og anseelse.

Flere lag i sesong 3

I den tredje sesongen kommer også lag fra Canada og Sveits med, og disse vil sammen med de beste lagene fra Storbritannia, Danmark, Spania, Frankrike, New Zealand og finalelagene fra dagens seilaser, utgjøre neste sesong av SailGP. Neste seilasen finner sted i Bermuda.

BEST: Team Australia med Tom Slingsby som skipper var best i SailGP i San Fransisco.

.