Sunbeam 40.1

Comeback for Sunbeam

Beneteau-importør Giramar vil nå også tilby Sunbeam på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire års fartstid i båtbransjen, utvider Giramar nå tilbudet til norske seilere.

–Beneteau er fine båter, men det er ikke alle som ønsker denne typen båter. Sunbeam er dyrere kvalitetsbåter med mer håndverk enn de industrielt produserte franske båtene. Det er mer nærliggende å sammenligne med Hallberg-Rassy, sier daglig leder Harald Korn i Giramar.

Han legger ikke skjul på at det har vært tøft å etablere seg som nykommer i en konservativ bransje, der mye av lønnsomheten ligger i gjensalg og oppsalg til eksisterende kunder, men mener at han nå har funnet oppskriften til å lykkes.

Tester

SATSER: Harald Korn i Giramar AS vil selge Sunbeam i Norge..

–Vi vil konsentrere oss om å selge båter fra familie-eide bedrifter med langsiktig perspektiv, forteller han til SEILmagasinet. Giramar importerer både seil-  og motorbåter. I seilbåtmarkedet utvider han nå porteføljen med østerrikske Sunbeam, som også tidligere har vært representert i det norske markedet.

Sunbeam bygger seilbåter i størrelsen fra 22 til 46 fot. Modellen Sunbeam 46.1 er blant de nominerte båtene til «Årets Båt i Europa». SEILmagasinet deltar i «Årets Båt»-juryen, og redaktør Axel Fr. Nissen-Lie tester båten i disse dager båten, så testrapport vil komme i SEILmagasinet.

Les om Årets Båt-tester her

Korn sier at målsettingen for Giramar er å ta en andel på 15-20 prosent av det norske seilbåtmarkedet, og at de i fjor nådde en andel på 11 prosent målt i antall solgte seilbåter her i landet.