STØRSTE NOENSINNE: Kontrakten som er tildelt Sotra Link har en totalramme på 23,1 milliarder kroner, og er den største enkeltkontrakten delt ut av Statens Vegvesen noensinne,

Sprengning til ny Sotrabro stenger leden

Sprengningsarbeidet medfører at farleden mellom Drotningsvik og Knarrvika må stenges i kortere perioder.

Publisert

Byggingen av det nye Sotrasambandet på riksvei 555, som forbinder Bergen med Sotra, vil påvirke båttraffikken i mai og juni, skriver Sotra Link i en epost til Båtmagasinet:

– I forbindelse med bygging av ny Sotrabro vil det foregå sprengningsarbeid og annet arbeid på land og i strandsonen på hver side av leden mellom Drotningsvik og Knarrvika. Dette påvirker båttrafikken i området i kortere perioder, da vi må stenge farleden ved sprengning i 15-20 minutter. Arbeidet vil foregå hverdager, fra 10. mai 2023 og 4 uker frem i tid (estimert) på Sotrasiden ved Knarrevik.

PASSER PÅ: Her vil vaktbåtene være plassert under spregningsarbeidet.

Vaktbåter

For å sikre at ingen fartøy entrer området vil Sotra Link ha vaktbåter stasjonert på begge sider av den eksisterende broen. Deres jobb blir å stanse fartøy som ikke har fått med seg at leden er stengt.

Sotra Link håper dog at båtfolket klarer å informere seg selv, og de har derfor satt opp ulike varslingtjenester. Enten kan en se oppdaterte tider for spregning via Sotra Links nettside, eller så kan en motta SMS-varsling 30 minutter før spregning ved å melde seg på via nabovarsling.no