Best i vest

Igjen har feltet komprimert seg etter at de ledende båtene har stoppet opp i Doldrums. Green Dragon Team som ligger lengst vest av samtlige har gjort det best sist døgn.

Publisert

Det hjelper ikke å seile smart når det stopper å blåse i forkant og hele feltet samler seg tll omstart.  Slik var det ved Gibraltar og slik er det igjen når båtene nå er godt inne i det atlantiske stillebeltet, eller Doldrums som vi gjerne kaller det.

Dette har ført til store endringen siste døgn. Green Dragon Team som har ligget jevnt på 4-5 plass i deltet valgte å gå lengst vest av samtlige og har tjent mye på det. Lenge holdt båten 10 knops større fart enn konkurrentene og nå er den irsk-kinesiske båten med skipper Ian Walker og navigatøren Ian Moore i tet. E3 holder såvidt 2. plass 31 nm bak, men Telefoniva Blue på nytt har meldt seg på i tetkampen og båten, som holder størst fart av alle i øyeblikket har seilt seg opp til 3. plass, 37 nm bak. Deretter følger Kosatka (Team Russia) + 38, Puma + 53, Telefonica Black + 54, E4 + 65 og Delta Lkoyd + 77.

Størst fart har Telefnica Blue, 11 knop, Green Dragon Team og Kosatka 9 knop, men E3 bare registrerte 4 knop og kan komme til å få flere båter forbi seg de neste timene. Det er lett å forstå Aksel Magdahls frustrasjon etter at laget møysommelig har seilt seg opp i teten av feltet, med store avtsnader bakover til konkurrentene, igjen blir offer for bråstopp i front.

Sammenlagt i Volvo Ocean Race, om man legger dagens plasseringer til grunn, har Telefonica Blue igjen tatt ledelsen foran Green Dragon Team med E3 på 3. plass og Puma på 4. E4 ligger nå helt nede på 7 plass og har bare  Delta Lloyd bak seg.

Powered by Labrador CMS