Bjørnar Erikstad Årets Seiler 2006
Bjørnar Erikstad Årets Seiler 2006

Bjørnar Erikstad Årets Seiler 2006

I en avstemning der leserne på seiling.no fikk kåre Årets Seiler for 2006 gikk 2.4 meter- seileren Bjørnar Erikstad av med seieren.

Publisert

Bjørnar Erikstad som er på NSFs landlag i seiling har allerede kvalifisert Norge til Paralympics i Qingdao i 2008 og er et godt eksempel på at Norges Seilforebund har lyktes godt i sitt integreringsprogram med friske og funksjonshemmede seilere. Erikstad som representerer Tønsberg Seilforening har imponert alle med sin holdning til idretten. Til tross for et handicap som er større enn konkurrentene har han gang på gang vist at han hører med i toppen, enten han seiler mot funksjonshemmede eller friske seilere. Bjørnar Erikstad er en seriøs toppidrettsutøver som har lagt mye arbeide ned i idretten sin, ikke minst på det mentale plan, der han er et forbilde for hele det norske landslaget i seiling.

Resultatmessig har Bjørnar Erikstad vist at han er medaljekandidat i 2.4 meter klassen i alle regattaene han stiller opp i. Hans offensive seilerstil har gjort at han har endt lenger ned på premieisten enn det han egentlig er god for. Litt for mange OCS har ødelagt for plasseringer helt i toppen.

Neste regatta for Tønsbergseileren er nå Kieler Woche som starter om ca to uker.

Trofeet for ÅRETS SEILER PRESENTERES AV VILLEMONT - AMUNDSEN COLLECTION og er en Amundsen Solar Navigator klokke til en verdi av kr 60.000. På grunn av forsinkelser med avviklingen av årets Færderseilas blir Bjørnar Erikstad tildelt sin hederbevisning under Stor NM i juli.

Erikstad fikk ca 21% av de avgitte stemmene, Laserseileren Kristian Ruth kom på 2. plass i avstemningen med ca 20% og Elin Samdal på 3. med 16%.

I juryen for å plukke ut de aktuelle kandidatene satt Jørgen Amundsen, Morten Johnsen og Henrik Næss fra NSF samt Mikkel Thommessen fra Seilas.

Powered by Labrador CMS