Blindeseilerne falt til 3. plass
Blindeseilerne falt til 3. plass

Blindeseilerne falt til 3. plass

Det norske laget i VM for blinde på New Zealand klarte ikke å beholde ledelsen etter dagens seilaser i Rotorua. Men selv om de falt ned til tredjeplass sammenlagt, er det fortsatt håp om VM-seier.

Publisert

Italia er nå i ledelsen foran New Zealand og Norge. Det var ustabile vindforhold og vanskelig å finne den beste posisjonen under dagens fire seilaser. De norske gutta seilte utmerket i den tredje seilasen, som endte med klar seier, mens det ble en sjette, fjerde og femteplass i de øvrige tre seilasene.

Skipper Thomas Johannessen og mannskapene Jostein Stenevik, Stian Soltvedt og Jon Lystrup (de to sistnevnte er seende ledere og trenere) er ved godt mot foran helgens siste og avgjørende seilaser.

- Det er fortsatt muligheter til å seile seg opp, skriver Stian Soltvedt på hjemmesiden til blindeseiling.no i dag.

I morgentimene i dag (New Zealand ligger 12 timer foran Norge) var det uvisst om det ville bli hviledag fredag. Det kan bety at det blir seiling både fredag og lørdag før verdensmesteren kan kåres på Lake Rotorua i New Zealand.

Ni nasjoner deltar i dette verdensmesterskapet. Etter Norge på tredjeplass følger Finland, Frankrike, Australia, USA, Japan og England.