Mørket kommer raskt
Kjekt med søndagsåpen butikk rett innenfor båten.
Med strøm fra brygga og varmeapparat var ikke kulda noe problem.
Det er ikke mange fastboende på Käringöen, men mange de fleste fritidsboligene var julepyntet.
Mange var nyskjerrige på seilbåten i havnen.
Julelunsj på Käringön
Julelunsj på Käringön
Bacon og egg til frokost.
Deilig å spise julemat mens man ser ut over havet.
Varm gløgg ventet på Peterssons Krog
Mot Käringöen for seil i - 10 og sol lørdag.
Lutefisk etter svensk tradisjon.
Til kai på Käringöen med H-40 etter å ha seilt fra Kungsviken på Orust.
Julelunsj på Käringön

Julelunsj på Käringön

Vi fant julestemningen på Petersons Krog etter en flott seiltur i Bohuslän i helgen. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Jul i skomakergata blir ingen ting i forhold til småhusbebyggelsen på Käringön i nysnø. Sjeldent har det vært så idyllisk på øysamfunnet langt ut mot havet i Bohuslän før jul.

Alltid fullt

Petersons Krog på Käringön er kjent for god mat, og om sommeren er det nesten nytteløst å få bord. Også på denne tiden er stedet meget populært, men i førjulstider kommer de fleste med ferge ut til øya. Vi kom for seil, og var heldige å få bord på grunn av en avbestilling.

De fleste bestiller ett år i forveien forteller var servitør. Han forteller at de holder åpent torsdag, fredag, lørdag og søndag før jul, men stenger etter jula og holder det lukket til april.

Mye is

Sist vinter lå isen tykk rundt hele Käringön, men isbryter holdt en råk oppe for fergen. Når kroen åpnet var isen borte, men ikke legere inn. Det ble derfor ikke mange som kom med egen bår på besøk sist vår. Heller ikke før jul er det mange lystbåter ute på sjøen. Servitøren forteller at det vanligvis er en eller to båter hver helg, men ikke flere. Vi opplevde å få lange blikk fra øyas gjester når vi la til kai. Vi var ute å testet H-40.

Du kan lese om seilturen her.

Lutefisk

Hos Petersons Krog blir det dekket opp til bufeetbord før jul. Svenskenes juleoppdekning overgår de fleste norske. Her er det sild i alle typer, men også blåskjell og reker. Svenskene har også tradisjon for lutefisk, men de bruker lange i stedet for torsk.

40 kroner

Vi fikk plass rett på utsiden av Käringöens butikk. Den var til og med søndagsåpen. Vi trengte ikke å betale havneavgift, men betalte 40 kroner for strøm. Vi hadde en elektrisk ovn i tillegg til båtens varmeapparat for å holde varmen.

.