Bra med mindre båt

Shorthand-seileren Simen Løvgren forteller at Sun Fast 3200 lever opp til forventningene. Se hans analyse av HH Skagen Race.

Publisert

Løvgren ble nummer to i dobbelhanded-klassen, slått av Halvor Smith i Hanse 411, men er fornøyd med resultatet.

– Årets HH Skagen Race var en seilas hvor lang vannlinje ble premiert, men Sun Fast 3200 som bare er 32 fot kostet godt unna forteller Løvgren til Seilas i Skagen. Jeg holdt jevnt 8 knop. Det  viser at båten lett seiler raskere enn skrogfarten, en faktor som begrenser fartspotensialet på aller fleste seilbåter.

Lett å handtere

Løvgren syns sin nye båt er perfekt for shorthand-seiling. Etter å ha stort sett seilt båter på 40 fot pluss har Sun Fast'en overbevist han om at det er mindre, mer håndterlige båter som gjelder.

- Jeg har seil båten mye i vinter, men dette var min første regatta. Jeg var spent på hvordan den gikk i et regattafelt. Båten har uten tvil levd opp til forventningene.

Les mer om Sun Fast 3200 her

Avansert navigasjon

Båten er kanskje liten, men kartbordet er nok en av alle HH Skagen Race båters mest avanserte. Simen Løvgren bruker avansert datahjelp for å seile strategisk riktig,  og for å kunne analysere sine prestasjoner.

–    Jeg har brukt programmet Expediton noen år, og syns jeg får mye ut av det, sier Løvgren til Seilas. Han har fått en PC installert under dekk, og bruker en vanntett laptopp i cockpiten. Expediton bruker jeg både for å finne raskeste spor, men også for navigasjon.

Rett mot mål

–    Vær og strømmessig ga ikke årets HH Skagen Race de største utfordringene. Programmet fortalte Løvgren. Han laster ned værprognoser fra tre kilder og dataprogrammet bruker disse dataene til å foreslå mest optimale kurs for Løvgrens båt, basert på båtens polardiagram som forteller om båtens egenskaper under forskjellige forhold. Programmet sa at korteste vei mot målet var optimal kurs.

Strøm en utfordring

Løvgren laster ned vind og strømdata under veis. På hekken har han en kraftig antenne som gjør at han får mye bedre dekning på GSM-nettet. Han forteller at strømprognosenen blir publisert for sjelden, og at strømkartene blir for unøyaktige ut i tid. Under siste del av ragattaen stemte ikke strømprognosene med den faktiske strømmen. For Løvgren er dette en hektisk tid. Bare timer etter at Seilas snakket med ham i Skagen settes kursen mot Bergen for å seile dobbelhanded regatta der.

Les mer om Expedition her

Powered by Labrador CMS