Brødrene Wathne til Key West
Brødrene Wathne til Key West

Brødrene Wathne til Key West

Brødrene Jens og Jørgen Altern Wathne på 35 og 37 har seilt i Melges 24 klassen siden 1999. De seiler for Haugesund Seilforening og stiller til start i Key West i neste uke

Publisert

33 båter deltar denne gangen i entype klassen som har hatt det høyeste antall deltagere i denne regattaen de siste fem årene. – Antallet har vel vært oppe i 60 båter på det meste, men finanskrisen har gjort et innhogg her også. Kvaliteten er det imidlertid ingenting å si på. Det er med både nåværende og tidligere VM vinnere,  sier Jens A. Wathne

Ny båt

Dette er Jørgen's første gang og han gleder seg som en unge som skal inn i leketøysbutikken rett før bursdagen. - Vi får levert en kliss ny båt til denne regattaen. Byggenummer 789 skal rigges og sjøsettes for første gang. Båten transporteres ned fra verfte i Zenda til Key West, sier Jens. - Vi har hatt en god dialog med Harry Melges som har gjort en del av forberedelsene allerede. Dette har vi gjort slik at vi kan sjøsette raskest mulig. Timer på vannet er av største viktighet. Litt skruing og mekking blir det før den blir helt slik vi vil ha den, men det er bare moro, fortsetter Jens.

Øvre halvdel er målet

Målsetningen er i å være i øvre halvdel av resultatlisten, men det blir mange lag å bryne seg på for nordmennene. Blant dem er VM vinnerne fra Porto Cervo i juli 2008, UKA UKA, med Riccardo Simonchi som også er visepresident i Melges 24 klassen, Han har med seg Charlie McKee som taktiker og Brian Hutchinson som trimmer. Et annet sterkt lag er Franco Rossini med sitt Blu Moon lag. Det samme er Full Throttle, som med Porter børdrene og Andy Burdick ombord til sammen har 40 års erfaring fra klassen  ettersom de har hatt Melges 24 siden den kom på markedet. Andre favoritter i denne regattaen er det Italienske laget Joe Fly. Bailout-laget med to ganger VM vinner Vince Brun, John Kolius i KO Sailing. Bruce Ayers i  Monsoon har alle vært lenge i klassen.

Halvt nederlands lag

Sammen med de to norske brødrene seiler to nederlendere, Carlo og Didrik Vroon som nordmennene møtte i Hyeres i 2006. Carlo var nylig i Bergen og seilte Melges 24 under Nisseseilasen i Bergen. Alle planer for samarbeidet  er ikke lagt, men dette gjør i alle fall at laget har en båt tilgjengelig i USA. VM i 2009 går i Annapolis i USA og tiden vil vise om dette blir en mulighet. Kvalitetstid i denne klassen betyr alt og det blir det mye av. Det er avtalt trening med Riccardo Simonechi og mannskapet.

Film og paneldebatter

Key West regattaen rigger hvert år et digert telt der konkurrentene får se film fra det som skjedde på vannet og overvære dagens premieutdeling. Dette er et samlingssted for alle som deltar. Paneldebatten med de mest kjente seilerne i verden trekker alltid mange mennesker.

Forberdelse til EM på hjemmebane

Det blir spennende å se hvordan disse timene på vannet vil hjelpe Team J&J i 2009 sesongen. Jens og Jørgen regner med at oppkjøring mot EM på hjemmebane i 2011 allerede har begynt. En av målsetningene er å seile mye i store felt. Selv om 33 er et mindre felt enn vanlig i Key West, er dette det største som er på denne tiden av året. Det er planlagt 10 seilaser i løpet av de fem dagene regattaen pågår.

Powered by Labrador CMS