Britisk kjølbåtakademi etter NORsteam modellen

Britene har verdens beste OL-seilere. Nå vl de utdanne unge seilere som vil gå fra jolleseiling til store kjølbåter og følger NORsteam modellen.

Publisert

British Keelboat Academy er et resultat av et samrbeide mellom det britiske seilforbundet RYA og Bear of Britain Academy/UKSAs (UK Sailing Academy) GBR Yacht Racing Academy. Målet er å trene opp unge seilere i aldersgruppen 18-24 år og man har alliert seg med tre svært erfarne trenere til å lede ungdommene, Luke McCarthy som er sjefstrener og daglig leder, tidligere landslagssjef John Derbyshire (OBE) og Ben Willows, leder for UKSA’s drift.

British Keelboat Academy gikk i november ifjor gjennom en rekrutteringsprosess for å skaffe seilere til 2010 sesongen 20 personer er nå på plass, en utviklingsgruppe som skal trene i  UKSA's tre J/80, og de mer erfarne i elitelaget som skal trene med den tidligere TP52, «John Merricks II», donert av Charles Dunstone. De nye seilerne kommer direkte til utviklingsgruppen, men de tidligere utviklingsseilerne forflyttes til elitelaget.

Powered by Labrador CMS