Bronse i Weymouth

Med VM bronse i Weymouth i et utvidet OL felt viste Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen at de er klare medaljekandidater til neste års paralympiske regatta på samme bane.

Publisert

Det ble ingen seilaser på den siste VM dagen og resultatene etter torsdagens seilaser ble dermed stående i protokollene. Det betød at det norske sonarlaget endte på en sterk tredjeplass i VM fra 3.-8.juli. Det ble arrangert to seilaser hver dag, unntatt fredag, og det har vært fine forhold.

Første dag fikk den norske sonaren plasseringene ni og åtte i mål og lå som nummer elleve sammenlagt. De var ikke fornøyde med seilingen denne dagen. Mandag seilte de et dårlig førsterace og et bra andrerace. Laget ble tolv og fem i mål, og etter en protest, og en fransk båt som ble disket lå det norske laget som nummer syv sammenlagt.

Tirsdag startet laget opphentingen mot en bedre plassering. De hadde en mye bedre dag på vannet og ble nummer en og seks i de to seilsene denne dagen. De lå på åttendeplass etter denne dagen med få poeng opp til plassene over på resultatlisten. Ingenting var avgjort i regattaen og alt kunne fortsatt skje de neste dagene.

Onsdag hadde laget sin beste dag så langt i regattaen. Det blåste rundt 25 knop, og de holdt seg godt foran i feltet store deler av begge racene. De ble en og to i mål. Nå lå de plutselig på fjerdeplass sammenlagt, fortsatt med få poeng opp til de tre medaljeplassene.

Torsdag seilte de også bra med to sjetteplasser, og lå dermed på tredje plass sammenlagt. På mesterskapets siste dag var det for mye vind og det ble til slutt ingen seiling denne dagen.

Den norske sonaren nådde målet om en medalje og er veldig fornøyde med resultatet. I et felt med 23 båter, er dette den beste prestasjonen de har oppnådd på lenge.

Også Bjørnar Erikstad kan være fornøyd med regattaen, med 10 plass av 45 båter.