– Burde trent på å skrive autografer

På søndag starter Kristin Songe-Møller i La Solitaire du Figaro. Noe av det tøffeste en soloseiler kan starte i.

Publisert

HOVEDBILDE: Kristin Songe-Møller er klar for Figaro-start på søndag. (Foto:

Alexis Courcoux)

– Jeg har ikke helt rukket å bli nervøs ennå. Det er litt hektiske dager, sier Kristin Songe-Møller til Seilas.

Songe-Møller, Asker Seilforening, er i Frankrike og på søndag starter hun og hennes Figaro 2 «KRISTIN for fulle seil» i noe av det tøffeste man kan gjøre i soloseiling: «La Solitaire du Figaro–Eric Bombard Cahchemire».

Songe-Møller har vært i Frankrike siden februar og har trent opp mot søndagens Figaro-start hvor 37 båter starter i den først etappen. Figaro-regattaen, regattaen med det lange navnet, er delt inn i tre etapper. Den første etappen starter fra franske Paimpol og går ca 504 n mil over Biskayabukta til Gijón. 1. juli er det ny start og målet er Saint Gilles Croix de Vie, en distanse på 442 n mil. Der får seilerne noen dagers pause før de igjen starter 8. juli. Da er banen lagt slik at de skal opp langs den engelske kysten, med målgang i franske Cherbourg/Octeville, ca. 486 n mil etter start.

Figaro-regattaen er en stor mediebegivenhet i Frankrike og regattaen er kjent for å være knalltøff. Derfor er også pressen betydelig til stede før starten i Frankrike.

– Det er helt vilt. Man burde kanskje følt seg litt som en kjendis, men jeg føler meg mer som en apekatt i bur, sier Songe-Møller.

– Det er fotografer, TV, presse, publikum og autografskriving. Tenkt det – autografskriving, sier hun ivrig.

– Jeg  burde kanskje trent litt mer på akkurat det, legger hun til og ler.

Rookies

Kristin Songe-Møller kjøpte sin Figaro 2 ifjor. Den seilte hun hjem sammen med sin far før hun igjen seilte den tilbake til Frankrike. For å gjøre Figaro på heltid.

– Vi var på briefing for «rookingene» igår og der ble vi fortalt at vi må seile innenfor vår egen komfortsone og ikke prøve å følge ringrevene i feltet, sier hun.

Det er første gang en norsk seiler stiller i Figaro og Songe-Møller (35) skal også kjempe om trofeet «Bénéteau Bizuths», trofeet for førstegangsseilerne av Figaro. Det er fem på den listen utenom Songe-Møller: Corentin Horeau (23) FRA, Thomas Normand (25) FRA, Julien Villion (24) FRA, Nick Cherry (27) GBR og Henry Bomby (21) GBR.

På søndag ser det ut til å bli mye vind under starten, men ifølge Songe-Møller skal det komme et høytrykk som demper vinden til lette vinder fra nord.

– For meg gjelder det å komme trygt rundt banen uten å ødelegge hverken meg selv eller båten, sier hun.

– Jeg har nådd målet mitt om jeg fullfører og samtidig vet at jeg har gjort så godt jeg absolutt har kunnet gjøre, avslutter Songe-Møller.

Du kan følge «La Solitaire du Figaro–Eric Bombard Cahchemire» her. Og når regattaen starter kan du følge Songe-Møller på tracking som oppdateres hvert sjette minutt.

MYE VIND: I Prologen møtte Figaro-seilerne 30-35 knop steady vind. (Foto:

Alexis Courcoux)