Kornatiøyene i Kroatia

LEVRNAKA: Bukten i Levrnaka er en praktfull bukt med et sjarmerende spisested. Spiser du på restauranten, får du ligge gratis ved brygga natten over.
PISKERA: Piskera ACI-marina ligger ytterst i skjærgården. Her kan du spise i land, eller bare klatre opp på toppen av øya og se på solnedgangen.
SPISESTED: Restauranten i Levrnaka skrudde på sjarmen når mørket falt på.
MAT: Maten måtte bestilles på forhånd og under serveringen var det ett bord for kjøttetere og ett for dem som spiste fisk i restuaranten i Levrnaka.
TROGIR: Gamlebyen i Trogir ligger på en liten øy. Vis á vis ligger en ACI-marina, men det fins også en nyere og etter sigende enda bedre marina litt lengre ut i innseilingen til byen.
SKRADIN: Langt inne i landet ligger Skradin ? et sjarmerende gjemmested dersom det er uvær langs kysten. Stedet kan også by på en flott nasjonalpark.
MED VÆRET: Legg opp ruten med været; det lød rådet da vi inntok Kroatia-kysten. Etter å ha seilt der, kan man skjønne hvorfor.
TRANGT: Gatene i gamlebyen i Trogir oser av historie og er så trange at du kan ta i husveggene på begge sider.

Seilas i månelandskap

Kornatiøyenes karrige månelandskap gir deg en helt spesiell seilturopplevelse. Innimellom de gule toppene fins det mangt et hyggelig sted å legge til.

Publisert Sist oppdatert

De ser runde, kjegleformet og myke ut, Kornatiøyene der de stiger opp av Adriaterhavet utenfor kysten av Kroatia. Men går du i land på dem, er de fulle av skarpe steiner som du skal trå varsomt imellom for ikke å skjære deg. Vi ble overrasket da vi nettopp gjorde dette, da vi skulle strekke på bena og bestige toppen av øya Levrnaka, som ligger helt ytterst og vest i skjærgården som Kornatiøyene utgjør.

 Mer en noe annet sted er det nettopp når du er kommet opp på en av toppene, at du får et inntrykk av øyenes særgene former. Tilsammen utgjør de et slags månelandskap der de stikker opp fra dypet, nakne for vegetasjon i sin gulbleke farge. Et karstlandskap kalles den skarpe, steinete overflaten på øyene. Så særegent er dette at området ble vernet som nasjonalpark i 1980.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER