Nytt pirat-angrep i paradisskjærgård

Nylig ble nok en fritidsbåt kapret av somaliske pirater i øyriket Seychellene. Denne gangen var det mannskapet på en motorbåt som var ofrene.

Publisert

NYTT PIRATOMRÅDE?: Kystvakten og havnepatruljene (bildet) på Seychellene har hittil hatt en hyggelig jobb med salg  av billetter til nasjonalparkene som en av hovedoppgavene. Den siste båten som ble angrepet av pirater var en motorbåt. Begge foto: Linn K Hansen.

2009 går allerede inn i historiebøkene som det verste året for antall pirat-angrep mot fritidsbåter.

Den 9.april skrev Sail World.com at de tre siste angrepene ikke har blitt gjort i de tradisjonelle pirat- farvannene mellom Somalia og Yemen, men i farvann lenrge syd.

Bare i løpet av de siste dagene har to båter blitt angrepet i seilerparadiset Seychellene. Den ene var på vei fra Seychellene sørover mot Madagaskar, da somaliske pirater gikk til angrep.

De siste båten som ble angrepet var en motorbåt, hvor mannskapet akkuratt hadde satt passasjerne i land før de ble angrepet. Nå sitter fem franske og ti seychelloanske statsborgere som gisler eter angrep den siste tiden.

Seychelloanske myndigheter har uttalt at de fordømmer handlingene på det groveste og vil følge den kaprede båten.

Hittil har den lille øystaten med 80.000 innbyggere vært ansatt som ett av de tryggeste farvannene i verden, og charterseiling mellom øyene er en vikitg inntektskilde for landet.

Powered by Labrador CMS