Mauritius for seil

Mauritius er ikke blant de destinasjonene som seilcharteroperatørene har satset mest på hittil. En utflyttet danske har sett potensialet og tilbyr overnattingsturer i katamaran langs øyas vakre og kuperte kyst.

Publisert

SEILING: Nå kan du oppleve Mauritius fra sjøsiden. Alle foto: Maurisun og Linn Krogh Hansen.

Danske Kevin Koborg har bodd på Mauritius i mange år hvor han har drevet turoperatøren Maurisun, som blant annet skreddersyr ferieturer til Mauritius for skandinavere. Mauritius er omringet av flotte strender og storslagen natur, men seiling med overnatting har ikke vært prioritert som ferieform i noe særlig grad sammenliknet med andre eksotiske øydestinasjoner.

Kombinasjonsferie

Maurisuns lansering av kombinasjonsferie bestående av hotellopphold og katamarancharter med skipper langs kysten er derfor en spennende nyhet for seilinteresserte som besøker øya.

Katamaranen som benyttes er en Admiral 39i med fire doble kabiner og to bad/toalett. Båten har i tillegg moderne fasiliteter som aircondition, TV, oppvaskmaskin og mikrobølgevogn.

Selskapet tilbyr også cruise med Prowler 450”i motorkatamaran for dem som måtte foretrekke dette. Begge båtene er bygget i Sør-Afrika etter amerikansk design og sikkerhetskriterier.

Fornøyd familie

Danske Maria Jakobsen var i fjor på seiltur med familie og noen venner.

– Vi var seks personer på en deilig katamarantur med Admiral 38i «Island Spice» i oktober måned. Vi bodde først på hotell Maradiva på vestkysten av øya, før vi ble hentet av katamaranen ved Tamarind Bay. Vi seilte så nordover og stoppet tre ganger for å dykke.

Jakobsen forteller at man i løpet av turen kommer omtrent halvveis rundt øya.

– Vi stoppet blant annet for å snorkle ved marinparken på nordvestsiden av øya, hvor der er mange spennende fisker å se. Turiststedet Grand Bay på nordsiden av øya er et godt sted å overnatte, da man her kan komme inn til havnen og oppleve litt av livet i land samtidig.

– Barna trivdes også godt, forteller hun. – De hadde sin egen kabin og trivdes nok aller best med å ligger og og sole seg forut. Delfinene utenfor Tamarind Bay var også blant barnas favoritter.

Ifølge Jakobsen er det vanligvis god vind ved Mauritius, selv om hennes familie hadde det ganske stille på sitt tokt.

Powered by Labrador CMS