Colin Archer vant Halten Ocean Race

Etter en uvanlig stille, men samtidig uvanlig flott Halten Ocean Race, ble det skøyta «Frøya» som gikk av med seieren i klassen for båter med LYS-tall under 1,26. I klassen med LYS-tall over 1,26 vant «Foxy Siss».

Publisert

Colin Archeren «Frøya» har 0,8 i LYS-tall. Det holdt til seier over de langt raskere båtene i helgens Halten Ocean Race. Seilasen startet under lette vindforhold fredag kveld, og fortsatte inn i natten med enda mindre vind. Mange av de 27 båtene måtte ankre opp inntil  flere ganger for ikke å drive bakover  eller på grunn i løpet av natten. 

Colin Archer

Først godt utpå lørdagen kom den forventede vinden fra nord.  De dårlige vindforholdene ga naturligvis gode forhold til båter med lavt LYS-tall, noe som gjorde at Colin Archer-skøyta «Frøya» stakk av med seieren i den største klassen, hvor 18 båter deltok.

Skipper Hermann Helness er godt fornøyd over at det gikk så bra til slutt. Men det var lite som minnet som seiersløp i morgentimene.

–  Dette er tredje gangen vi deltar, men første gangen  vi fullfører. Så vinner vi, smiler det fornøyde mannskapet på skøyta.

Dette til tross for at toppseilet ikke var ferdig rigget før start, og det derfor måtte imporviseres med en bom underveis. Selv om båten er selvbygget etter god gammel Colin Archer-stil, er seilene fra Brodersen i Lyngør nye av året, forteller skipperen, og viser til at de hadde en marsfart på rundt seks knop på den siste friske lensen inn mot mål. Og selv om «Frøya» kom i mål mer to timer etter de fleste andre båtene, sørget LYS-tallet på 0,8 for at skøyta kunne seile inn som vinner til Knarren sjøhus i Knarrlagsund lørdag kveld.

Fordel md lavt LYS-tall

At de dårlige vindforholdene ga en klar favør til båter med lavt LYS-tall vistes tydelig på resultatene. På andre plass, etter «Frøya» kom an annen både med lavt LYS-tall, nemlig Stein Erik Weberg og «Galateia»som har LYS-tall 1,08.

Mens vinneren hadde korregert tid på 17.07,44 hadde Weberg 21.02,55, kun fem minutter foran tredjemann «Duffen» på 21.07,49.

I den minste klassen stilte åtte båter. Her vant ole Birger Giæver med «Foxy Siss» foran «Exquis» og Rune Børsting. Kristian Thorkildsen og «Odin II» på tredjeplass.

Samtlige av båtene som seilte til mål klarte 24 -timers grensen som var satt opp som  tidsgrensen for å bli rangert på resultatlistene.

Se billedspesialen under fra første del av Halten Ocean Race 2007. Flere bilder kommer snart.

Powered by Labrador CMS