Coutts antyder flerskrogsbåt for neste America´s Cup

Pokalforsvarer BMW Oracle har brukt den siste tiden til å evaluere en- og flerskrogsalternativer for neste America´s Cup. I et intervju antyder han at hvilken vei man vil komme til å gå.

Publisert

Planer og regler for de neste seilasene om America's Cup er i fermd med å materialisere seg og Sir Russell Coutts antyder en regatta for flerskrogsbåter i San Francisco. Det er nå ca. seks måender siden BMW Oracle Racing Team slo Alinghi 2-0 i en Deed of Gift match i Valencia

Design reglene skal være klare i løpet av september, men Coutts antyder allerede nå at det går mot flerskorgsbåter. - Vi er svært positive til flerksogsbåter fordi det er mange teams som vil bringe nye seilere til America´s Cup. Mange av de eksisterende lagene er avslappet til dette, sier han.

Coutts peker på at flerskrogsseiling vil være bedre for TV og han mener at erfaringene fra siste AC der to radikalt forskjellige flerskrogsbåter gjorde overføringene lite spennende, er lite relevante.

- Dette var to helt forskjellige båter. Reglene vil gjøre at båtene nå blir mer like, og selv om det ikke blir matchracing slik vi kjenner det, kan det bli tette og spennende matcher med muligheter for svært avanserte publiseringsløsninger.

Se intervjuet med Martin Tasker her der Coutts deler mange av sine tanker om de neste seilasene med intervjueren.

Powered by Labrador CMS