Danmark i America's Cup?
Danmark i America's Cup?

Danmark i America's Cup?

Det er det reelle sjanser for, skal man tro Jesper Bank, nylig avgått skipper fra det tyske United Internet Team.

Publisert

Jesper Bank er ingen hvem som helst i internasjonal seilpsport. Med tre olympiske medaljer bak seg, verdensmestrskap i matchseiling og i sentrale roller både i Victory Challenge i siste America's Cup og i United Internet Team i årets, vil dansken ventelig være en sentral person i en mulig dansk utfordring.

Bank er overbevist om at et dansk prosjekt har livets rett, ikke minst fordi mannen bak arbeidet, KDY formannen David Holm har er sterk forretningsmessig bakgrunn og normalt får til det han setter seg fore. Det er idag 17-18 aktive danske America's Cup seilere spredt over nesten alle teamene, flefre av dem i fremskutte posisjoner. Foruten ham selv er

Jes Gram-Hansen startrormann på «Mascalzone Latino»,  Jesper Radich styrer B-båten til «Desafio Espanol»  og Sten Mohr har en tilsvarende posisjon hos BMW Oracle teamet. I tillegg er det andre dansker som kan danne kjernen i et dansk AC prosjekt. Henrik Soderlund er seildesigner hos «Luna Rossa» og CFD guru Michael Richelsen er med Alinghiteamet.  Likevel mener Bank at det er viktig å sikre seg de beste personene, uavhengig av pass, om man skal ha suksess i America´s Cup.

Powered by Labrador CMS