De første påmeldt til neste års store regattaer
De første påmeldt til neste års store regattaer

De første påmeldt til neste års store regattaer

Fremsynte arrangører er allerede i gang med å forberede neste års regattaer.

Publisert Sist oppdatert

To store arrangementer har allerede åpnet sin påmelding i Sail Race System. Først ute var Shetland Race der det nå er åtte deltagere allerede. For bare noen dager siden åpnet også svenskenes store shorthanded-regatta; Pantaenius Bohusracet. Der er det syv påmeldte lag så langt – og foreløpig ingen norske.

MER KOMPRIMERT SHETLAND RACE. I begge regattaene er det varslet endringer. For Shetland Race vil det bli et mer komprimert opphold i Lerwick på Shetland. Mange seilere har ytret ønske om å begrense tiden tar. Det betyr at Shetland Race vil starte fra Marsteinen 22. juni, mens starten fra Lerwick vil gå 25. juni. Det betyr at de raskeste – og kanskje de fleste – vil kunne få med seg St. Hans-feiringen på Shetland.

En annen nyhet er at seilerne vil samles før og etter regattaen i Bergens Seilforenings nye klubbhus til både rormannsmøte og premieutdeling.

FLERE ETAPPEPREMIER I BOHUS-RACET. Også for Pantaenius Bohusracet vil det komme endringer – og det begge arrangørene kaller forbedringer. På listen til Segelsällskapet Viken Ägir, som arrangerer regattaen som starter 1. juli, står blant annet flere etappepremier, ny og sikrere runding utenfor Lyckorna ved Ljungskile og en utvidet «race village» i Udevalla der regattaen starter.

Arrangøren lover også enda bedre fiskesuppe og velkomst i Smögen når båtene kommer i mål.

Det blir som i 2015 tracking – noe det også er i Shetland Race – og Segelsällskapet Viken Ägir vil legge arbeid i å ha tydeligere krav til sikkerhetsutstyr.