De første soloseilerne i mål

De 27 resterende deltakerne av regattaen Les Sables-LesAzores-Les Sables surfer seg igjennom 2. etappe fra Azorene til Les Sables d'Olonne i Frankrike på seks til syv dager, skriver Cecilia Aubry. Staale Jordan er ventet i mål i morgen.

Publisert

FOTO: Mélanie Bahuon (fra siden til Les Sables-LesAzores)

Les Cecilias siste rapport her:

– Staale Jordan har holdt en jevn og god fart helt siden starten på den 2. etappen av regattaen som tok av torsdag i forrige uke.

Mandag kveld kjempet han seg på en 7. plass da han seilte forbi Marine Fuerstein

(C2o) som kom på femte i 1. etappe. Staale havnet deretter onsdag morgen som sjettemann da Stèphane Le Diraison som lå i teten måtte forlate regattaen pga tekniske problemer.

Etter seks dager med god medvind fra 15 til 20 knop, noen ganger opptil 30 knop, ankom Portugiseren Francisco Lobato tidlig torsdags morgen kl: 03.15 i sin seriebåt «Looking for…» til Les Sables d'Olonnes. Han er dermed vinner av Les Sables-LesAzores-Les Sables 2008 med en totaltid på 18 dager 20 timer 50 minutter og 49sekunder.

Staale hadde, i 1. etappe, problemer med at feste til roret knakk, men fikk ordnet en midlertidig løsning på Azorene. Følgebåtene har ikke mottatt noen melding om tekniske problemer fra Staale og dermed regner vi med at feste holdt og alt er som det skal om bord på «Stormy» som ankommer Les Sables d'Olonne fredag.

Mer info og kart over seilasen på www.lessables-lesacores.com

Powered by Labrador CMS