Den nye MacArthur?

Allerede før starten er engelske Dee Caffari blitt yndling i Frankrike. Med sjarm og på flytende fransk har hun erobret publikum i Les Sable d´Olonnes

Publisert

Les Sable d´Olonnes 9. november

Mange snakker allerede om Dee Caffari sm den mye Ellen MacArthur, men hun mangler ennå resultatene som  skal til for å matche den populære landsmannen.

Store ambisjoner

Den utadvendte 35 åringen har lite å vise til på regattabanen, men fullfører hun årets Vendee Globe regatta blir hun historisk, som den første kvinne som har seilt solo non stop både mot øst og vest. Dee Caffaris ambisjoner er imidlertid større enn som så. Bak den utadvendte fasaden skjuler det seg en jernvilje og evne til å håndtere problemer som måtte dukke opp underveis.

Første kvinne mot vest

Caffari ble først kjent da hun i en lånt 72 foter fra Chay Blyth i 2006 ble den første kvinnen som seilte solo jorden rundt non stop mot vest. Sponsoren bak den prestasjonen, verdens femte største forsikringsselskap, Aviva kom raskt på banen for å tilby et samarbeide om hun ville inn i Open 60 klassen. Hennes nye båt, søsterbåt ti Mike Goldings Ecover, ble levert i desember 2007 og det innledet et treningssamarbeide mellom de to.

Vendee er ilddåpen

I årets Artemis Transat endte Dee Caffari på 8. plass og Vendee Globe regattaen er hennes virkelige ilddåp som soloseiler.

Blid, men nervøs

Det var en blid og lettere nervøs Dee Caffari som møtte supporterne ved bryggen idag  morges. - Dette er den verste delen av regattaen, sa hun. - Nå venter jeg bare på å komme av gårde. Dårlig nattesøvn, ufrivillige toalettbesøk og total mangel på matlyst, lot ikke til å prege den populære seileren som ble hyllet av mer enn 300.000 besøkende da hun gled ut i Atlanterhavet gjennom kanalen som skiller den pittoreske havnen og havet.

Fin start

Caffari fikk en fin start på regattaen og kom seg først ut på styrbord side. Ved første posisjonsangivelse lå hun på 13. plass. Da ledet Sebastien Josse foran Marc Guillemot, Jean-Pierre Dick og Löick Peyron. Mindre enn én nautisk mil skilte de 13 beste båtene etter tre timers seling. Mike Golding tjuvstartet og måtte snu og starte på nytt, mens Dominick Wavre allerede er på vei tilbake til havn med elektriske problemer. Han får ikke ladet batteriene, men håper å fikse feilen slik at han er ute ved neste tidevann.

Det blåste 22 knops vind fra sør under starten. Senere er ventet økning til liten kuling.

Film om Caffaris satsning laget for ett år siden.

Powered by Labrador CMS