NM i SHORTANDED-SEILING

Det kan bli fire norgesmestre
Det kan bli fire norgesmestre

Det kan bli fire norgesmestre

Blir det over 40 båter i shorthanded-NM, blir klassen delt i to.

Publisert Sist oppdatert

– Norges Seilforbund har gitt oss klarsignal til å dele feltet i to dersom det deltar 40 båter eller mer i shorthanded-NM, sier Arild Heldal i arrangementskomiteen til Soon Seilforening og NOR Rating.

Per i dag er det 32 påmeldte lag, og med utsatt påmeldingsfrist til 1. september kl 23:59 har arrangørene et godt håp om å passere 40 båter.

FIRE NORGESMESTRE. Det betyr i så fall at det vil bli kåret norgesmestre i begge klasser, pluss at NOR Rating har satt opp en vandrepokal til over all-vinneren. Blir det under 40 båter, vil alle seile i en klasse.

Mesterskapet vil bestå av to baneseilaser og to distanseseilaser, og etter det SEILmagasinet erfarer, planlegger arrangørene å benytte tretall-system på baneseilasene. NOR Rating-målebrevet inneholder tre alternative måltall som er mer tilpasset valgt banetype og vindforhold enn hva det normale, enkle måltallet gjør.

Les mer om programmet.

NYE NAVN. Deltagerlisten i NM for shorthanded-seilere inneholder mange nye navn som vanligvis ikke deltar i shorthanded-seiling.

– Det er veldig gledelig og gøy. Dette er rekruttering, sier Arild Heldal.

Han påpeker at mange av de nye båtene ikke er av de største, og også det synes han er en gledelig utvikling.

Se hele deltagerlisten.

LABERT KLASSEMESTERSKAP. Er oppslutningen om NM i shorthanded-seiling god, er oppslutning om klassemesterskapet i NOR Rating ditto laber. Foreløpig er kun to båter påmeldt.