Dobbelt norsk 3. dag i Ungdoms-EM

De norske seilerne er høyt oppe etter en flott EM-dag for E-joller  i Aarhus. Her er Alf Magne Andersens rapport:

Publisert

På forhånd var det meldt NV vind med varierende trykk ut i fra hvem som meldte (2-6 m/s). Meldingen viste seg å holde stikk fra morgenen av da vi for første gang hadde vind fra morgenen av. De fleste var derfor optimistiske og håpet på 2-3 seilaser med en tidlig avslutning. Første start kom av gårde noe senere i forhold til schedule, men arrangøren har gjort en god jobb i å heller holde starten noe slik at forholdene er best mulig og banen ligger bra. Dessverre ble det på grunn av mange skyer veldig vanskelig utover dagen, det presset på med et lite lvatrygg fra sør og dette drepte mye av vinden som kom fra motsatt retning slik at det i dag kun ble seilt en seilas.

Jentene startet først i dag og innside informasjon tilsa at det var babord banehalvdel mot land som skulle gjelde på første kryss, noe også kysstester viste. De fleste av våre seilere gikk babord og dette så lenge veldig fint ut, men et skift mot høyre gjorde at dette likevel ikke var det beste valget i dag. I tillegg var det forskjeller i trykket på baneområdet som gjorde forholdene utfordrende. Likevel var det veldig bra seiling av Annelise og Ada i dag, begge rundet høyt oppe fra 1. merke og holdt unna til henholdsvis 11. og 18. plass i mål. Dessverre gikk det ikke like bra med de andre jentene og Karianne som lå på 4. plass sammenlagt falt ned til en 8. plass etter dagens 33. plass. Annelise har seilt seg opp til en flott 14. plass og Liv er nå 18. som vår tredje beste jentene. Anette falt til 24. etter dagens 51. plass, de andre norske jentenes plasseringer totalt:  Kartine 32, Martine 34, Ada 37, Ingrid 58 og Hanna 62.

Om det ikke gikk så godt for jentene så var i alle fall dagen i dag guttens: med syv av gutta blant de 24 første og ikke minst dobbelt seier til Oscar og Magnus! Starten til gutta gikk i dag greit unna direkte på sort flagg. Det ble fort klart at både Oscar og Magnus fant et godt spor oppover første kryssen, de hadde bra trykk og holdt seg noenlunde midt på banen hvor de sørget for å holde seg på riktig side i forhold til vindskiftene. Dette ga uttelling og de rundet en og to allerede på første merke. Stemmingen var stor i norske supporter- og trenerbåter ettersom nesten alle de norske rundet blant den førte tredelen. Unntaket ble dessverre for Nicholas som hadde snappet opp at det for jentene var lønnsomt med styrbord kant, dette skyltes likevel det markante vindskiftet som kom på jentenes første kryss og i tillegg ble Nicho offer for vindhull mitt på sin kryss. At det var vanskelige forhold i dag gjær jo likevel de norske guttas innsats desto større og både Oscar og Magnus holdt unne for alle seilerne bak seg hele veiene til mål. De norske plasseringene sammenlagt er etter dagens seilaser: Oscar 4, Magnus 5, Martin 11, Jon Aksel 17, Kristian 28, Karl Emil 37, Endre 38, Lars Johan 42 & Nicholas 44.

Vi har nå gjennomført fem seilaser og er kun halvveis gjennom mesterskapet. Seilerne som har gjort det bra vil fokusere på hver seilas uten å tenke total plassering, mans de som ikke har gjort det så bra har veldig gode muligheter til å seile seg oppover på listene. Vi vet fra mesterskap at det er veldig mange seilaser og at alle før eller siden vil få dårlige enkelt seilaser og dette er langt fra avgjort.

Les mer her

Powered by Labrador CMS