Dragkamp om Melleby

Både Melges 24 laget han vant VM bronse med og Petter Mørland Pedersen som vil seile OL i Star, slåss om Eivind Melleby. Trolig får begge en bit av kaka, - og en bedre seiler.

Publisert

Eivind Melleby har hatt suksess den siste tiden. Etter at han gikk i land fra Ericsson 3 i Volvo Ocean Race, har han vekslet på mellom å seile Melges 24 og Star. Som rormann på Melges 24 «Full Medal Jacket» sammen med Lars Horn Johannessen, Petrus Eide og Espen Stokkeland tok han en svært sterk bronsemedalje i VM for Melges 24 i USA i november. Senere har det vært fokus på Starbåtseilingen sammen med Petter Mørland Pedersen. Med tre seire av tre mulige regattaer i Miami, hvorav den ene var en verdenscupregatta, og en sterk 8. plass i VM er Melleby og Mørland Pedersen tilbake i verdenstoppen, der de var før den katastrofale OL kvalifiseringen under VM i 2008.

Nå trår «Full Medal Jacket» laget til for å sikre maksimale utviklingforhold for Eivind Melleby. Petrus Eide har også engasjert seg aktivt med å hjelpe til med finansierigen av Starbåtens OL satsning. Melgesprosjektet går rundt med kr 100.000 per år, og har sponsorer på plass, mens Staren trenger nærmere to millioner for å være godt nok forberedt til å ta OL gull i 2012. Her jobber nå Eide for fullt, og den kreative selleren har spennende planer for å få Eivind Melleby frem som en synlig frontfigur for begge prosjektene. Disse skal vi komme tilbake til.

Stargutta «LodeStar» er tilbake i Miami for Bacardi Cup i mars, og laget skal deretter seile alle verdenscupregattaene på Mallorca, i Hyeres, Holland, Kiel og Weymouth, med et klart siktemål om å vinne verdenscupen sammenlagt. Innimellom blir det seiling med Melgesen, som bare ved et par anledninger er i stevnekollisjon med Star-regatter.

Melleby forteller at Star og Melges 24 er svært forskjellige å styre. Mens det er relativt enkelt å holde farten i Starbåten så sant trimmen er riktig, er Melges 24 mer krevende for rormannen. Det betyr at han er mer avhengig av mannskapet i Melgesen for å gi strategiske og taktiske tilbakemeldinger enn han er i Starbåten. Det er bra, fordi Petter Mørland Pedersen tilbringer det meste av tiden under vann når han sitter utover ripa på Starbåten. Det er ikke det beste stedet for en taktiker.

«Full Medal Jacket» er nå på vei tilbake til Norge etter at båten med Kristian Nergaard, Lars Horn Johannessen og Espen Stokkeland tok en fin 4. plass i Key West regattaen. Senere skal båten delta i Volvo regattaene i Italia. Her er tyngdepunktet for Melgesklassene i Europa, og det har de siste sesongene vært fin trening for norske båter å delta her. Senere i sommer blir det Hankø Race Week og VM for Melges 24 i Tallin.

Du vil kunne lese mer om Stargutta når Seilas 3. kommer i handelen i mars.

Powered by Labrador CMS