Dramatikk i Atlanterhavet

Oppdatert: Lederen av Artemis Transat har forlatt båten sin.

Publisert

Siste: Loick Peyron har plukket opp Vincent Riou og fortsetter regattaen. Riou må holde seg passiv om bord hos konkurenten. «PRB» ligger og driver uten seil. Båten har fulle vannballast tanker for maksimal stabilitet. Seil og utstyr er også lagt så lavt som mulig om bord for å øke sjansen for å redde båten.

Følg dramatikken her.

I dag morges seilte Vincent Riou i «PRB» på en hval, men oppdaget først i kveld at kjølen holdt på å falle av. Båtene er på vei mot et lavtrykk med mye vind - opp mot 20 m/s - og soloseileren fant det best å tilkalle hjelp og forlate båten.

Hjelp på vei

Båt nummer to, «Gitana Eighty» med Loick Peyron ligger ikke langt bak lederen, og har satt kuren mot «PRB» for å gi assistanse. «PRB» har tatt ned alle seilene og ligger 530 nm fra Halifax i Canada. Det blåser 5 m/s med bølgehøyden er på 2,5 meter.

Mange med problemer

To av favorittbåtene klarte ikke å stille til start av regattaen på grunn av problemer med kjølen. Så langt har fire av 11 båter brutt. Også «Fonica» måtte bryte etter å ha seilt på en hval. Fonica hadde da ledet regattaen. Loick Peyron ligger nå an til å vinne denne regattaen for tredje gang. For mange er dette oppkjøringen til Vendee Globe som starter til høsten. Vendee Globe blir større enn noen gang. IMOCA 60-foterne har fått mer seil og seiles hardere. Det gjør at utstyret ikke holder. Designerene må nok i tenkeboksen for å gjøre disse båtene klare for Vendee Globe som går non-stop rundt jorda.

 

Powered by Labrador CMS