DRAMATISK: Skjermbilde fra videoen på friflyt.no som viser hendelsen under arrangementet ved Drøbak.

Seilforening ilagt bot på 30 000 kroner

For ett år siden ble en brettseiler rent ned av en rutebåt under en regatta. Drøbaksund Seilforening bøtelegges fordi politiet mener de hadde lagt løypen for regattaen delvis innenfor fergeleiet.

Publisert Sist oppdatert

28. mai 2023 kolliderte wingfoiler Francis Gautneb med hurtigbåten «Baronen». Hendelsen skjedde i forbindelse med Norgescup i Drøbaksund. Politiet mener at seilforeningen gjorde en feil, et brudd på havne- og farvannsloven § 17, og bøtela foreningen med 30 000 kroner, en sum som er nedjustert til 25 000 kroner.

Aksepterer forelegget

Drøbaksund seilforening har valgt å akseptere forelegget, og begrunner dette med at risikoen for kostnadene ved å føre saken for retten, var vurdert å være uforholdsmessig sett i forhold til størrelsen av forelegget. Dette kommer frem i en pressemelding som forening har sendt ut.

Gjort det riktig

Seilforeningen hadde i god tid meldt fra til Horten Sjøtrafikksentraltjeneste (VTS) om at det skulle arrangeres regatta i Drøbaksund og VTS hadde informert fergen i god tid før hendelsen fant sted, kommer det frem i pressemeldingen.

Manglende utkikk

– Selve sammenstøtet var forårsaket av manglende utkikk og overholdelse av vikepliktsreglene mm. hos brettseileren og bl.a. høy fart og manglende lydsignal fra fergen. Uten disse klare overtredelsene av sjøveisreglene, som er påpekt av den granskningskommisjon som har avgitt rapport i saken, ville sammenstøtet ikke ha funnet sted, mener Drøbaksund seilforening.