Kolliderte med hurtigfergen

Francis Gautneb opplevde det som må være en brettseilers mareritt. Han er vår lørdagsgjest.

Publisert Sist oppdatert

KNS og Drøbaksund Seilforening samlet sist søndag et stort antall brettseilere til NC regatta i Drøbaksundet. Nyttetrafikken i området var behørig varslet, men likevel kommer en hurtigferge i 30 knops fart susende inn i startfeltet bare sekunder etter at startskuddet er gått. Gautneb som akkurat har startet ser ikke fergen før det er for sent, det vil si nå han crasher inn i styrbords side. I denne samtalen forteller han om hendelsen og om effekten etterpå.

Det var de yngste deltakerene som dominerte under norgescupen i wingfoil i Drøbak denne helgen, skriver Christian Nerdrum i Fro Flyt

Ser man bort fra den dramatiske hendelsen med Francis Gautneb som kolliderte med hurtigbåten Baronen, var norgescupen i wingfoil en suksess med bra oppmøte og fantastiske forhold.

Fra første heat var Victor Lööf (14) fra Åsgårdstrand og Francis Gautneb (18) fra Tofte suverent best i feltet. De var i en klasse for seg og dro fra resten av feltet fra første sekund.

For de fleste deltakerne var dette deres første møte med en wingfoil-regatta, og mange fikk en bratt læringskurve.

Banen bød på en lang kryss til et toppmerke før foilerne dundret med vinden i rom slør og duvende bølger ned til et bunnmerke før man krysset seg opp igjen tilbake over mållinjen.

Fra fantastiske forhold på lørdagen med kuling fra sør og duvende bølger, snudde vinden til nordvest til søndagen. Ujevn, men kraftig. Planen var å fortsette der man slapp, med ytterligere fire heat. Ulykken med kollisjonen som involverte Francis Gautneb og hurtigfergen «Baronen» førte derimot til at resten av regattaen ble avlyst

Resultater norgescup i wingfoil på Torkilstranda i Drøbak

 1. Victor Lööf

 2. Francis Gautneb

 3. Corentin Bohl

 4. Christian Juell

 5. Christian Nerdrum

 6. Nicolai Bauer

 7. Karl Axel Aubert

 8. Helge Rotnes

 9. Bo Vivike

 10. Henrik Sjøl Christensen

 11. Einar Bleikvin

 12. Fredrik Johnsen

 13. André Natland

 14. Jorunn Horgen

 15. Sebastian Kjellström

 16. Hans Christian Hage

 17. Pål Terje Christensen

 18. Sondre Hylland

 19. Mads Killo

 20. Pål Rynning

 21. Kaja Vedvik

 22. Fredrik Scheen Schuller

Se mer her