DUFOUR: To store verft blir ett gigantisk når Dufour og Fountaine-Pajot slår seg sammen.

Katamaranprodusent tar over de fleste Dufour-aksjene

Dufour og Fountaine-Pajot slår seg sammen men vil fortsette som to merkevarer.

Publisert Sist oppdatert
KATAMARAN: Fountaine-Pajot er nummer i to i verden på katamaraner.

Fountaine-Pajot er i dag nummer to i verden på katamaraner, etter Lagoon. Verftet er i sterk vekst, og etterspørselen etter turkatamaraner er enorm. Dufour er også et stort verft, og regnes som en av fem markedsledene på seilbåter, sammen med Bavaria, Hanse, Jeanneau og Beneteau. I 2017 hadde Fountaine-Pajot en omsetning på 79 millioner euro, mens Dufour hadde en omsetning på 63,5 millioner euro. Begge verftete holder til i La Rochelle, og til sammen vil de få en omsetning på 142 millioner euro, og sysselsette 1100 personer.

I følge IBI news vill Fountaine-Pajot overta flertallet av aksjene i Dufour, og har fått finansiell støtte , Crédit Agricole Groups invisteringsfond.

Fountaine-Pajot ble startet av Jean-François Fountaine i 1976. Jean-François Fountaine er i dag borgesmester i La Rochelle. 

Økt nettverk

Det nye selskapet har tro på at alliansen vil styrke deres drift. Det vil gi dem gunstigere innkjøp, men også en fordel ved salg. Dufour er godt representert i Europa, mens Fountaine-Pajot er svært aktive i USA, og i resten av verden.

I desember kunngjorde Dufour at de vil satse på katamaraner, og viste tegninger av en egenutviklet båt.

SEILmagasinet seilte Fountaine-Pajot Lucia 40 i 2016, les: Billig og Rask

En trend

Alliansen mellom Dufour og Fountaine-Pajot er ikke unikt. Lagoon er en del av Beneteau. Bavaria kjøpte opp Nautitech i 2014. I 2017 kom Priviege Marine inn under Hanse Groupe. Katamaran-industrien er i sterk vekst. Båter med to skrog er mest populære på utleiemarkedet, men har også en vekst i privatmarkedet. Dufour har vært gjennom flere ulike eierskap. For noen år siden var de en del av Bavaria.