Søk i arkivet

DUFOUR: To store verft blir ett gigantisk når Dufour og Fountaine-Pajot slår seg sammen.
DUFOUR: To store verft blir ett gigantisk når Dufour og Fountaine-Pajot slår seg sammen. Foto:

Katamaranprodusent tar over de fleste Dufour-aksjene

Dufour og Fountaine-Pajot slår seg sammen men vil fortsette som to merkevarer.

KATAMARAN: Fountaine-Pajot er nummer
i to i verden på katamaraner.

KATAMARAN: Fountaine-Pajot er nummer i to i verden på katamaraner.

Fountaine-Pajot er i dag nummer to i verden på katamaraner, etter Lagoon. Verftet er i sterk vekst, og etterspørselen etter turkatamaraner er enorm. Dufour er også et stort verft, og regnes som en av fem markedsledene på seilbåter, sammen med Bavaria, Hanse, Jeanneau og Beneteau. I 2017 hadde Fountaine-Pajot en omsetning på 79 millioner euro, mens Dufour hadde en omsetning på 63,5 millioner euro. Begge verftete holder til i La Rochelle, og til sammen vil de få en omsetning på 142 millioner euro, og sysselsette 1100 personer.

I følge IBI news vill Fountaine-Pajot overta flertallet av aksjene i Dufour, og har fått finansiell støtte , Crédit Agricole Groups invisteringsfond.

Fountaine-Pajot ble startet av Jean-François Fountaine i 1976. Jean-François Fountaine er i dag borgesmester i La Rochelle. 

Økt nettverk

Det nye selskapet har tro på at alliansen vil styrke deres drift. Det vil gi dem gunstigere innkjøp, men også en fordel ved salg. Dufour er godt representert i Europa, mens Fountaine-Pajot er svært aktive i USA, og i resten av verden.

I desember kunngjorde Dufour at de vil satse på katamaraner, og viste tegninger av en egenutviklet båt.

SEILmagasinet seilte Fountaine-Pajot Lucia 40 i 2016, les: Billig og Rask

En trend

Alliansen mellom Dufour og Fountaine-Pajot er ikke unikt. Lagoon er en del av Beneteau. Bavaria kjøpte opp Nautitech i 2014. I 2017 kom Priviege Marine inn under Hanse Groupe. Katamaran-industrien er i sterk vekst. Båter med to skrog er mest populære på utleiemarkedet, men har også en vekst i privatmarkedet. Dufour har vært gjennom flere ulike eierskap. For noen år siden var de en del av Bavaria. 

 

 

 

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen