Pelle P Bergen Singlehanded 2011

Durabelig solooppgjør i Bergen
Durabelig solooppgjør i Bergen

Durabelig solooppgjør i Bergen

Det tegner til å bli et durabelig oppgjør om hvem som er den beste soloseieren på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

36 er de foreløpig i tallet, og deltagerlisten til Pelle P Bergen Singlehanded er allerede lenger enn hva den var i fjor. Da stilte 33 seilere til start. Deltagerlisten teller også Vestlandets beste og mest profilerte shorthandedseilere. Ni av de 10 beste seilerne i fjor stiller til start. Det er bare fjorårets over all-vinner, Kristian Bekkenes fra Askøy, som foreløpig mangler av fjorårets storheter.

At det vil være prestisjefylt å vinne regattaen vil være hevet over tvil!

50 ER MÅLET. – Vi har en målsetting om å ha over 50 båter på startstreken i årets regatta, og dette er høyt i vestlandsammenheng, sier Jan Hjellestad i arrangementskomiteen i Bergens Seilforening, som selv gleder seg stort til å delta i årets regatta.

Arrangørene har fått med seg Pelle P som hovedsponsor for en treårsperiode, og lokker i år med flotte Pelle-jakker til de 50 første som melder seg på, hvilket betyr at dersom deltagermålet nås, kan alle dresse seg opp i den samme jakken.

– Vi håper å få etablert regattaen som en av de største for tur&hav på Vestlandet, sier Hjellestad. 

Se bilder fra fjorårets regatta.

GIR RANKINGPOENG. – Seilasen inngår også i SEILmagasinets Shorthanded Ranking med et vekttall på 0,75. Med unntak av North Sails Nesodden Høstcup 14 dager senere, er dette årets siste sjanse til å sanke shorthanded-poeng, understreker Hjellestad.

FAVORITTER. Dyktige shorthanded seilere som Karl Otto Book med CUBANEREN  (Wasa 55) fra Åsgårdstrand SF, Finn Espeseth med GLEDEN (Maxi 1050) fra Askøy Seilforening og Kjell Ove Klungrehaug med VENTUS (Bavaria Match 35) fra Bergens Seilforening er alle påmeldt og er definitivt blant favorittene.

– Vi er også veldig spent på Bernt Svendsen fra Askøy SF i SCIROCCO III (Grand Soleil 45) som sammen med Øyvind Krokeide fra Bergens Seilforening feide de fleste østlandsseilerne av banen under blant annet årets Watski Skagerrak TwoStar, sier Hjellestad. 

Eneste kvinnelige seiler er foreløpig Anne Raangs fra Askøy, som deltar i sin X-99. Anne Raangs kan du for øvrig lese et portrett-intervju med i nyeste utgave av SEILmagasinet, som er i handelen nå.

NY OG KREVENDE. – Hva tror du den gode interessen for denne regattaen skyldes?

– Den er krevende, den er ny, har flotte løp og mange blir tiltrukket av å se om de mestrer båten helt alene i regattasammenheng, sier Hjellestad.

– Dessuten er det jo befriende og ikke måtte hanke inn mannskap til en avveksling. Her er det kun deg og båten som teller, sier han.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på fjorårets regatta og jeg tror også seilerne legger merke til at arrangøren legger seg litt ekstra i selen for å skape en flott regatta.

IKKE FOR SENT. Påmelding kan gjøres helt frem til neste fredag ettermiddag (9. september), men det er rimeligst å få gjort det innen onsdag i neste uke (7. september), avslutter Hjellestad, før han legger til at det hele avsluttes med seilerfest i klubbhuset om kvelden.