E-jolleklassen holder koken

Årets siste rankingseilas bekrefter at mange ungdommer ønsker å fortsette sin seilkarriere i E-jolleklassen.

Publisert

Det var over 60 e-joller på startlinjen i helgens regatta arrangert av Drøbakseund Seilforening. Dette er selvsagt gledelig og bekrefter at klassen vil fortsette å prege norsk jolleseiling i tiden fremover. Leder i Norsk Europajolleklubb (NEK) Ole-Richard Mortensen sier at dette i første rekke skyldes at seileren selv ser at klassen har god bredde og tøff konkurranse i toppen. Seilerne har vært vant med dette i Optimistjollen og ønsker å fortsette i samme spor.

Under forrige helgs arrangement stilte 14 danske og svenske E-jolleseilere og dette bidrar selvsagt ekstra slik at seilerne ser at det er gøy å konkurrere i jolla. Seiling er dominert av gutter når det gjelder antall og styret i NEK jobber bevisst for at jentene skal finne seg til rette i klassen. Det jobbes for at så mange som mulig av norsk seilerungdom skal seile så lenge som mulig og vi må ha med jentene; mangfold og mange seilere i klassen totalt er nøkkelen for å ha mange glade seilere på fjorden.

Det er et godt samarbeid mellom klasseklubbene i Skandinavia og det planlegges aktiviteter på tvers av landene utover vinteren, i tillegg er norske seilere allerede invitert til svenske regattaer neste år. NEK har jobbet mot båtprodusenter for å få ned kostnader på innkjøp av nye båter og ønsker å kunne komme i kontakt med seilere som kan tenke seg å kjøpe ny båt slik at det kan bestilles opp mot ti nye joller for å tette mye av etterspørselen.

Det er hyggelig med responsen fra seilerene dette skaper inspirasjon til styret i NEK for å jobbe frem bra tilbud med mye seiling også i framtiden.

Resultatliste fra helgens ranking seilas med 61 deltakende E-joller finnes her:

Powered by Labrador CMS