Ekstremt vanskelig

Du trenger bare å følge kjølvannsstripen på trackingen av båtene i Volvo Ocean Race for å skjønne at det er ekstremt vanskelig der ute

Publisert

Kraftig strøm og intens bygevirksomhet gjør seilingen i Bengalbukta til noe av en tombola. Ved siste posisjonsangivelse kl 0700 GMT idag morges var det dobbelt Telefonica i tet, med Bouwe Bekking på topp etter at seilingen i midtsporet hadde lønt seg i forhold til Ericsson 4 og PUMA i nord. 

Samtlige båter har i løpet av natten tatt minst ett slag mot nord, men mens Telefonica Blue, Ericsson 4 og PUMA var ledende mot nord igår ettermiddag har Blue slått tilbake mot sydøst tidligere enn både PUMA og Ericsson 4 og dermed kommet seg opp i ledelsen.

De vanskelige forholdene gir store taktiske utfordringer. Skal man gå mot nord for bedre vind eller mot syd for mindre motstrøm? I løpet av natten ser det ut til at Telefonicabåtene har unngått de største fallgrubene, og i øyeblikket er det dobbelt spansk i tet, mens Ericssonbåtene på 5. og 6. plass også har Green Dragon og Puma foran seg.

- Midt på natten ble vi truffet av en kraftig byge og vinden økte fra 10 til 20 knop på null komma null, sier Gustav Morin på E3 som i øyeblikket ligger på 6. plass. - Dermed slo vi over til styrbord, samtidig som vi måtte reve og løfte over alle seilene. Det viste seg ikke å være særlig lønnsomt og vi tapte mye til konkurrentene. Nå har vi fått opp farta igjen og har tatt igjen noe. Det ser ut som om det skal bli ganske lett vind hefra og til poengpunktet, med mange vindkantringer, slag og flytting av seil.

Powered by Labrador CMS