Ektremt tett

Vendee Globe båtene har truffet motorveien rundt antarktis. Kun 100 nm skiller de åtte første båtene.

Publisert

– Det som å seile regatta i Biscaya, forteller Roland Jourdain om bord i Vealia Environnement, som har Vincent Riou i «PRB» i syne. Han har ligget sammen med fire konkurrenter siden starten for tre uker siden, noe som har vært svært moro, i følge Jourdain. Nå har båtene kommet i lavtrykksystemene som skal ta dem i høy fart rundt jorda med Antarktis til styrbord.

I front

I tet ligger Sebastian Josse, kun 25,5 nm foran Loick Peyron som følger i kjølvannet. Det vil bli en ren speedkonkurranse i dagene fremover. Yann Eliès i Generali lå på toppen av resultatlisten på lørdag, men det var fordi han lå lengst mot øst, og nærmest målet. Han ligger nå 44,3 nm bak Josse.

Sydover

Vincent Riou og Armel Le Cléac´h som ligger på 6. Og 7. Plass har valgt å fortsette sydover mot mer vind, men lenger rute. Det blir spennende å følge disse to i dagene fremover.

Comeback

Michel Desjoyeaux har klatret helt opp på 11. Plass etter å måtte snu etter start for å gå i havn for å reparere båten. Han ligger kun 226 nm bak tetbåten. Også Bernard Stamm klatrer oppover på resultatlisten. Han måtte til havn for en komplisert reperasjon etter å ha truffet en lasteskip første natten etter start. Han ligger på 19. Plass, 703 nm bak lederbåten.

Jentebåtene

Samantha Davies i «Roxy» holder godt grep på feltet. Hun har falt ned til en 14. Plass, men ligger kun 360 nm bak Josse. Dee Caffari ligger  på plassen bak, men med 424 nm til lederbåten. Caffari har fått revet av feste for det indre forstaget på båten. Hun har fått surret fast staget, men får ikke strammet det skikkelig.

Til land for reperasjoner

Raphaël Dinelli er på vei mot land for å reparere hans storseilsfall. Han har ikke bestems seg hvor han vil gå. Reparasjonen må han utføre selv, ellers blir han disket. Raphaël Dinellis båt «Fondation Ocean Vital» er selvforsynt med energi gjennom solcellepanel og en helt ny type vindturbin som roterer over en vertikal akse i stedet for horisontal. Se bilde.

Du kan se fersk video med engelsk kommentar her.

Powered by Labrador CMS